• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Decembrī Čehova teātrī notiks četras pirmizrādes

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 14:39, 26.11.2023


Decembrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmizrādes piedzīvos četri jauni iestudējumi.


Foto: LETA

Paredzēts, ka 1.decembrī notiks Frīdriha Dirrenmata lugas "Vecās dāmas vizīte" pirmizrāde, kas top režisores Indras Rogas vadībā. Miljardieres Klāras Cahanasjanas titulloma uzticēta teātra direktorei Danai Bjorkai, bet viņas skatuves partneris būs aktieris Rodions Kuzmins, kurš atveidos Alfrēda Illa tēlu.

Uz skatuves māksliniekiem pievienosies arī citi Čehova teātra aktieri, kā arī vairāki viesmākslinieki, piemēram, argentīniešu izcelsmes cirka mākslinieks Mariano Gedvillo. Pēc teātra pārstāves paustā, izrāde stāsta par atriebības neizbēgamību, par spēku, ko anonimitāte dāvā sabiedrībai, un arī par visdīvainākajām mīlestības formām.

Režisore Roga izrādes radošajā komandā aicinājusi scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni, horeogrāfi Ingu Raudingu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un komponistu Kārli Lāci. Izrāde tiks spēlēta krievu valodā, skatītājiem zālē būs pieejami titri gan latviešu, gan angļu valodā.

Savukārt 6.decembrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Mātes piens", kas tapis pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas motīviem. Tā būs mazās formas monoizrāde Anastasijas Ļovinas izpildījumā. Par izrādes muzikālo noformējumu rūpēsies Evilena Protektore.

Čehova teātris saviem skatītājiem sarūpējis arī koncertiestudējumu "Jaungada akcija!", kas būs konceptuāli līdzīgs skatītāju iecienītajam koncertam "Reiss 2019-2020". Iestudējuma "Jaungada akcija!" pirmizrāde gaidāma 15.decembrī.

Šajā pašā dienā pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Kā noķert Santa Klausu?", kas paredzēta mazākajiem skatītājiem. Iesaistot publiku, apmeklētāji varēs uzzināt par kādu rezgaļu izveidoto slepeno biedrību, kuras mērķis ir noķert Santa Klausu, jo tā var tikt pie visām dāvanām.

Izrādes iniciators un autors, režisors un scenogrāfs ir Čehova teātra aktieris Mihails Širjajevs. Iestudējums būs piemērots skatītājiem no četru gadu vecuma, turklāt pēc izrādes plānota arī īpaša radošā darbnīca.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Lasiet arī

Kultūra Šodien Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus.

Kultūra Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Kultūra Čehova teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Golomazova iestudējums

Čehova teātrī 13.oktobrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Sergeja Golomazova iestudējums "Kaligula", kas būs turpinājums teātra šīs sezonas jauniestudējumu galvenajai tematiskajai vadlīnijai - vara.

Sabiedrība Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu

Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu, ziņo VAS "Valsts nekustamie īpašumi".