Kā Lielbritānijas karaliskā ģimene svinēja Ziemassvētkus (+FOTO)

Kultūra
VS.LV 08:14, 26.12.2023 0

Ziemassvētku brīvdienās Velsas princis Viljams un viņa sieva Keita dalījās ar jaunu melnbaltu fotogrāfiju, kurā redzami trīs smejoši bērni. Viņiem pretī Lielbritānijas karaliskā ģimene, tostarp karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla, piedalījās Ziemassvētku dievkalpojumā savā Sandringemas īpašumā, ziņo BBC.

 
Foto: Instagram

Džoša Šinera uzņemtajā fotogrāfijā, kuru pāris publicēja sociālajos tīklos, attēloti Viljama un Keitas bērni - princis Džordžs, princese Šarlote un mazais princis Luiss. Foto aprakstā viņi novēlēja priecīgus Ziemassvētkus no savas ģimenes citām ģimenēm.

Šajā pašā fotosesijā šķiet, ka ir iemūžināta arī tradicionālā "Ziemassvētku kartīte" ar Viljamu un Keitu, ko karaliskā ģimene publicēja pirms divām nedēļām.



Sekojoši Elizabetes II ieviestajai tradīcijai, Ziemassvētku dienā karalis Čārlzs III uzrunāja Lielbritānijas un Sadraudzības valstu iedzīvotājus televīzijā. Savā runā Kārlis runāja par vispārcilvēciskām vērtībām, kas palīdz cilvēkiem traģiskā pasaulē.

"Šajā laikā, kad pasaule saskaras ar arvien lielākiem konfliktiem, es lūdzu darīt visu iespējamo, lai rūpētos viens par otru. Šķiet, ka Jēzus vārdi šobrīd saskan ar mūsu apkārt notiekošo: 'Visu, ko jūs vēlaties, lai cilvēki jums darītu, dariet jūs viņiem.'"

"Šīs vērtības ir universālas un vieno mūsu Ābrahāma reliģiju ģimeni un citas ticību sistēmas - gan Sadraudzības valstīs, gan visā pasaulē."

Tradicionāli Čārlza runa tika ierakstīta iepriekš, un to demonstrēja uz Bekingemas pils izrotātā Ziemassvētku eglīte. Šoreiz izmantoja dzīvu koku, kas auga lielā podā un var tikt izmantots nākamreiz.

Saskaņā ar citu seno tradīciju Čārlzs un viņa ģimene Norfolkā svinēja Ziemassvētkus, apmeklējot Svētās Marijas Magdalēnas baznīcu Sandringemas īpašumā.


instagram.com/theroyalfamily
Foto: Instagram

instagram.com/theroyalfamily
Foto: Instagram

Šoreiz viņiem pievienojās arī Čārlza jaunais brālis princis Endrjū, kurš pēdējos gados bija saistīts ar daudziem skandāliem. Pirmo reizi pēc daudziem gadiem Endrjū parādījās sabiedrībā kopā ar savu bijušo sievu Sāru Fērgusoni, Jorkas hercogieni.

Pie baznīcas karalisko ģimeni sagaidīja liels fanu pulks, no kuriem daudzi ieradās tieši šim nolūkam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.

Lasiet arī

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.