Sākti Jaunpils pils atjaunošanas darbi

Kultūra
LETA 15:34, 12.12.2023 0

Decembrī ir sākti Jaunpils pils atjaunošanas darbi.

 
Foto: LETA

Līgums pēc iepirkuma procedūras noslēgts ar SIA "Pretpils" par pils visa jumta nomaiņu un daļēju fasādes un logu atjaunošanu. Līguma izpildes termiņš ir seši mēneši, kopējās remonta izmaksas jumta nomaiņai, bojāto logu un fasādes atjaunošanai ir 0,9 miljoni eiro.

No šīs summas 0,45 miljonus eiro sedz apdrošinātājs, bet atlikušo summu - Tukuma novada pašvaldība, izmantojot arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piešķirto atbalstu lielgraudu krusas radīto bojājumu novēršanai, kā arī ziedojumu naudu.

Tāpat vētras un krusas laikā sabojātā jumta dēļ radušies iekštelpu bojājumi, kuru remonta izmaksas vēl tiek kalkulētas. Gala aprēķins tika veikts pēc tam, kad tiks novērsti jumta bojājumi. Arī šī remonta izmaksas tiks iesniegtas apdrošinātājam.

Pils rīkotajā labdarības koncertā "Ar mūziku pret vētru", kas notika augustā, tika saziedoti 25 000 eiro, no kuriem 5000 eiro ir izmantoti, novirzot līdzekļus gan Jaunpils baznīcai, gan Jaunpils mājsaimniecībām, gan pils remonta materiāliem.

Pašlaik pils darbojas, piedāvājot visus pakalpojumus un ievērojot visus drošības noteikumus, lai apmeklētāji varētu droši pārvietoties pa pils teritoriju. Uz remontdarbu laiku ir izbūvēti tuneļi un diemžēl nav iespējas pili pilnvērtīgi aplūkot no ārpuses.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu

Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu, ziņo VAS "Valsts nekustamie īpašumi".

Sabiedrība Plānots drīzumā sākt Dzintaru dzelzceļa pārvada remontdarbus

Kopējās Dzintaru dzelzceļa pārvada remonta izmaksas rēķinātas 8,6 miljoni eiro.

Sabiedrība Šonedēļ remontdarbi turpinās 54 valsts autoceļu posmos

Šonedēļ remontdarbi valsts autoceļu tīklā turpinās 54 posmos visā Latvijā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Uz Valmieras, Vidzemes un Daugavpils šosejām jārēķinās ar pagaidu luksoforiem

Uz Valmieras, Vidzemes un Daugavpils šosejām autobraucējiem ir jārēķinās ar pagaidu luksoforu posmiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).