• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Snorkelēšana - ko svarīgi zināt?

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 09:11, 19.06.2023


Vasara ir laiks, kad var baudīt daudz un dažādus sporta veidus brīvā dabā, kas var atnest virkni ar patīkamām emocijām, kas paliks atmiņā līdz pat nākamajai vasarai. Kādam no Jums iespējams patīk mierīgāki sporta veidi, kādam citam kaut kas ekstrēmāks, bet svarīgi ir atrast sev piemērotu un saistošu sporta veidu.



Niršana un snorklēšana ir aktivitātes cilvēkiem, kam patīk ūdens un ir vēlme iepazīt ūdens pasauli un tā dziļās dzīles. Ir cilvēki, kas vienu reizi izmēģinājuši snorkelēšanu un saprot, ka ieguvuši sev hobiju līdz mūža galam.

Aprīkojums

Protams, ir viena īpaša atšķirība starp snorkelēšanu un niršanu - gaisa padeve, kas snorkelējot notiek caur elpošanas caurulīti. Lai snorkelētu nepietiek tikai ar ūdens caurulīti, bet vajadzēs arī masku vai aizsargbrilles un peldspuras. Snorkelēšanas maska ir lielisks palīgs, lai Jūs varētu skaidri redzēt visu, kas atrodas zem ūdens un apbrīnot šo īpašo zemūdens pasauli.

Lielākoties snorkelēšana norit ieejot ūdenī no pludmales vai kādas akmeņainas vietas ūdens zonā. Protams, ja vēlēsieties sasniegt vietas, kas ir tālāk no krasta, tad būs jāizmanto laiva.

Snorkelēšana un veselība

Izvēloties brīvajā laikā snorkelēt, ātri vien varēsiet pamanīt, kā uzlabojas Jūsu veselība un pašsajūta, jo gluži kā jau jebkurš cits sporta veids, arī snorkelēšana ir fiziski aktīva un patīkama Jūsu ķermenim. Kā vienu no lielākajiem ieguvumiem Jūsu veselības stāvoklī, noteikti jāmin visa ķermeņa muskuļu nostiprināšanās, jo peldot tiek kustinātas ļoti daudzas ķermeņa muskuļu grupas. Var teikt, ka snorkelēšana ar spurām var nodrošināt lielisku kāju muskuļu treniņu, jo ar spurām ir lielāka ūdens pretestība.

Uzlabojas sirds un asinsvadu veselība, kas stiprina visu ķermeni un organismu, lai Jums būtu lieliska un laba pašsajūta pēc iespējas ilgāk, līdz pat sirmama vecumam. Peldot zem ūdens sirds darbība palielinās, kas ir burtiski lielisks treniņš, ko sauszemē var piedzīvot, piemēram, skrienot vai sporta zālē.

Nevaram neminēt, ka snorkelēšana uzlabo arī mentālo un garīgo veselību, kas ir burtiski pamatu pamats, lai Jūs justos labi un apmierināts ar savu dzīvi. Pat pēc pirmās snorklēšanas reizes, Jūs izjutīsiet to uz savas ādas, un visdrīzāk to vēlēsieties atkārtot vēl un vēl.

Pirmajās snorkelēšanas reizēs, protams, varat lūgt kāda zinoša cilvēka vai tieši snorkelēšanas trenera palīdzību, lai Jums izskaidro dažādus tehniskus jautājumus, kas palīdzēs saprast, kā noris snorklēšanas process. Visvieglāk snorkelēšanu ir apgūt prakse, nevis tikai teorijā, lai saprastu, ko Jums sniedz šis spora veids. Populāras ir snorkelēšanas tūres, kas norisinās ārpus Latvijas, dažādās siltajās zemēs, kur zemūdens pasaule ir īpaši krāšņa un iespaidīga, kas snorkelēšanai piešķir vēl lielāku vērtību. Vai varat iztēloties, kā norit snorkelēšana zem ūdens, kur ir koraļļu rifi un eksotiskas zivis un dažādi ūdens dzīvnieki? Kaut reizi dzīvē izmēģiniet snorkelēšanu arī ārpus Latvijas.

Lai snorkelēšana būtu droša un ērta, Jums ir jāiegādājas jau minētais aprīkojums - acu maska, pleznas u.c. Kur to iegādāties, lai būtu mierīga sirds, ka aprīkojumam ir izcila kvalitāte? Mēs aicinām iepazīties ar e-veikala 220.lv piedāvājumu, kurā atradīsiet gan visu nepieciešamo snorkelēšanai, gan citiem dažādiem vasaras sporta veidiem, kas iekrāsos Jūsu ikdienu un uzlabos veselības stāvokli. Rūpējieties par sevi un baudiet vasaru, kas pie mums ir vien trīs mēnešus. Bet paturiet prātā arī to, ka baudīt vasaru un snorkelēšanas priekus būs iespaidīgi arī ārpus Latvijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.