Šodien, Pirmajā adventē, Rīgā iedegs galvenās Ziemassvētku egles

Kultūra
LETA 11:42, 28.11.2021 0

Šodien, Pirmajā adventē, Rīgā iemirdzēsies galvenās Ziemassvētku egles Doma laukumā un Rātslaukumā, savukārt kultūras centros un dievnamos skanēs svētku koncerti, aģentūru LETA informēja domē.

 
Foto: LETA

Kopumā šogad pašvaldība Rīgā ir gādājusi par 16 eglēm, kas atradīsies dažādās pilsētas apkaimēs, un 22 Ziemassvētku eglēm, kas rotās galvaspilsētas kultūras centrus, parkus, skvērus un laukumus.

Svētku noskaņa būs jūtama arī koncertos kultūras centros un dievnamos, kurus varēs apmeklēt "zaļajā režīmā", bet atsevišķus koncertus būs iespēja vērot arī tiešsaistē.

Pirmajā adventē pilsētā sākas koncertcikls "Adventa koncerti Rīgas baznīcās", un 28.novembrī koncerts notiks Rīgas Āgenskalna baptistu baznīcā.

Tāpat šajā dienā Rīgas Sv. Pētera baznīcā apmeklētāji gaidīti Ziemassvētku gaidīšanas laika pasakas "Sveces liesma" muzikālajā uzvedumā, kas tapis pēc Selmas Lāgerlēvas darba "Kristus leģenda" motīviem.

Pirmās adventes koncerts ar Orķestra "Rīga" un solistes Ievas Paršas piedalīšanos skanēs arī Rīgas Domā. Šis koncerts būs skatāms kā klātienē, tā arī tiešsaistē.

Kultūras centrā "Imanta" ar pazīstamu mūziķu un populāru solistu piedalīšanos skanēs koncerts "Ziemassvētku romance". Savukārt kultūras centrā "Mazā ģilde" klausītāji gaidīti koncertā "Rāmi krastu skalos ūdens." Abi koncerti būs skatāmi arī tiešsaistē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Lasiet arī

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Kriminālziņas Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.

Sabiedrība Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā

Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā, apsekot skolas un vērtēt pazemes tuneļus, trešdien preses konferencē informēja Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes priekšnieks Gints Reinsons.