• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:22, 18.03.2024


Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.


Foto: LETA

Prokuratūra vīrietim piemēroja sabiedrisko darbu uz 280 stundām, tomēr izciešamā soda daļa ir 264 stundas, jo aptuveni divas dienas persona bija aizturēts.

Vīrietis internetā piedalījās video diskusijā ar kādu personu un diskusija publicēta sociālajā tīklā "Tiktok". Raksturojot ukraiņus, vīrietis plaši izmantoja lamuvārdus, cita starpā izsakoties, ka šai tautībai "jābūt iznīcinātai.

Turpinot diskusiju par to, vai Latvijā ir bēgļi no Ukrainas, apsūdzētais tika izteicies: "Ir. Ir. Es viņus dzenāju. Es viņus dzenāju. Izņemot tos, kuri reāli ir sērdienīši. Es tos neaiztieku. Bet tos lūk, kuri ar "Tesla", ar visādiem "Maybach" braukā, es viņiem spoguļu laužu nost. Saku nāc šurp, parunāsimies ar tevi. Visi m*ž, mašīnā sēž."

Vīrietis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzinis un esot nožēlojis izdarīto.

Izmeklēšanā noskaidrot, ka apsūdzētā naidīgie izteikumi neesot realizēti, līdz ar to neesot bijis konstatējams, ka apsūdzētā izteikumu rezultātā būtu nodarīts kaitējums kādām konkrētām personām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Lasiet arī

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā

Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā, apsekot skolas un vērtēt pazemes tuneļus, trešdien preses konferencē informēja Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes priekšnieks Gints Reinsons.

Sabiedrība Ēku īpašniekiem plāno noteikt pienākumu no fasādes notīrīt grafiti zīmējumus

Rīgā ēku īpašniekiem plāno noteikt pienākumu no fasādes notīrīt grafiti zīmējumus, aģentūru LETA informēja pašvaldības ārējās komunikācijas nodaļā.