• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:22, 18.03.2024


Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.


Foto: LETA

Prokuratūra vīrietim piemēroja sabiedrisko darbu uz 280 stundām, tomēr izciešamā soda daļa ir 264 stundas, jo aptuveni divas dienas persona bija aizturēts.

Vīrietis internetā piedalījās video diskusijā ar kādu personu un diskusija publicēta sociālajā tīklā "Tiktok". Raksturojot ukraiņus, vīrietis plaši izmantoja lamuvārdus, cita starpā izsakoties, ka šai tautībai "jābūt iznīcinātai.

Turpinot diskusiju par to, vai Latvijā ir bēgļi no Ukrainas, apsūdzētais tika izteicies: "Ir. Ir. Es viņus dzenāju. Es viņus dzenāju. Izņemot tos, kuri reāli ir sērdienīši. Es tos neaiztieku. Bet tos lūk, kuri ar "Tesla", ar visādiem "Maybach" braukā, es viņiem spoguļu laužu nost. Saku nāc šurp, parunāsimies ar tevi. Visi m*ž, mašīnā sēž."

Vīrietis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzinis un esot nožēlojis izdarīto.

Izmeklēšanā noskaidrot, ka apsūdzētā naidīgie izteikumi neesot realizēti, līdz ar to neesot bijis konstatējams, ka apsūdzētā izteikumu rezultātā būtu nodarīts kaitējums kādām konkrētām personām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā iedzīvotāju skaits samazinājies par 4600 cilvēkiem

Samazinoties Ukrainas bēgļu pieplūdumam, Rīgā pērn iedzīvotāju skaits samazinājies par 4600 cilvēkiem, minēts Rīgas pašvaldības 2023.gada publiskajā pārskatā, kuru aizvadītajā nedēļā apstiprināja Rīgas dome.

Sabiedrība Rīgas Centrālās stacijas mezgla izbūvei iztrūkst pusmiljards eiro

Rīgas Centrālās pasažieru dzelzceļa stacijas mezgla izmaksas "Rail Baltica" projektā varētu sasniegt 888 miljonus eiro, no kuriem kopumā patlaban iztrūkst 570,857 miljoni eiro, secināts Valsts kontroles (VK) ziņojumā par "Rail Baltica" Latvijas posma tvēruma izmaiņu pieņemšanas gaitu.

Sabiedrība Rīgā palielinās reisu skaitu 22.autobusa maršrutā

Ņemot vērā pasažieru plūsmas pieaugumu un gaidāmo Lidostas "Rīga" apkalpoto pasažieru skaita pieaugumu vasaras sezonā, no 15.jūnija tiks veiktas izmaiņas 22.maršruta autobusa kustības sarakstos, palielinot reisu skaitu gan darba dienās, gan brīvdienās, informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Sabiedrība Rīgā pēc divām nedēļām sāksies ielīgošanas pasākumi

Rīgā ielīgošanas pasākumi sāksies no 18.jūnija, informē Rīgas dome.