Maiami Sci-Fi kino festivālā visvairāk balvu gūst režisores Pūces filma Manny

Kultūra
LETA 15:34, 19.03.2021 0

Maiami Starptautiskajā zinātniskās fantastiskas filmu festivālā ASV četras balvas ieguvusi režisores Daces Pūces filma "Manny", informēja filmas veidotāju pārstāve Līva Spandega.

 

Pēc viņas paustā, kinolente "Manny", kas ir Indijas un Latvijas kopražojums, tika atzīta par otro labāko festivāla filmu 120 darbu konkurencē, savukārt Gatim Grīnbergam tika piešķirta balva par labāko operatora darbu. Pie atzinības tika arī komponists Narešs Kamats no Indijas par labāko fona mūziku, kā arī Tonijs Hokinss no Lielbritānijas tika godalgots kā labākais otrā plāna aktieris. Ar iegūtajām četrām balvām "Manny" kļuva par apbalvotāko festivāla filmu, un tai bija piešķirts arī lielākais nomināciju skaits.

Festivāla žūrijā bija gan kino nozares, gan dažādu zinātnes jomu pārstāvji, tostarp "Star Trek" oriģinālā scenārija autors Deivids Gerolds, režisors un producents Roberts Maiers Bērnets un NASA Godāra kosmisko lidojumu centra komunikāciju eksperts Tadeušs Cesāri.

Filmas "Manny" Latvijas kopproducents ir "Marana Productions", un tā tika pilnībā uzņemta Latvijā. Galveno lomu filmā atveido indiešu aktrise Sonala Segala, savukārt citās lomās redzami tādi pašmāju aktieri kā Jurijs Djakonovs, Dārta Daneviča, Marta Grase un Egons Dombrovskis.

Līdz šim filma "Manny" jau ir viesojusies vairākos festivālos un guvusi atzinību arī citur pasaulē, tostarp Eiropas Kinooperatoru festivālā tā saņēma balvu par labāko režiju.

Filmas veidotāji norādīja, ka zinātniskās fantastikas trilleris "Manny" stāsta par kādu indiešu sievieti Maiju, kura ierodas Latvijā pie draudzenes, lai strādātu pie autobiogrāfiska romāna. Viņas būtība atklājas caur trīs attiecību prizmām - iedomu, reālu un virtuālu. Maija kļūst par mākslīgā intelekta gūstekni un uzsāk cīņu par savu brīvību.

Filmas "Manny" tapšanā piedalījās māksliniece Katrīna Kalniņa, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, grima māksliniece Ivanda Šmite, montāžas režisors Jurģis Ločmelis, krāsu korekcija - Oļegs Aleksejevs, izpildproducente Renāte Barone.

Latvijas skatītājiem filma "Manny" varētu būt pieejama 2021.gada nogalē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".