Latviešu režisora Okonova mīklainā nāve: Nupat bija iegādājies smalku tehniku

Kultūra
09:03, 24.01.2021 0

Kā zināms, Jaungada dienā Austrālijas mediji ziņoja, ka bez vēsts pazudis 47 gadus vecais latviešu režisors Olafs Okonovs, bet jau 5.janvārī izskanēja traģiskā ziņa - latvietis atrasts miris.

 
Foto: LETA

Kā nāves datums minēts 7.decembris, taču par viņa aiziešanas iemesliem un apstākļiem nekas sīkāk nav zināms, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve". Izdevums sazinājies ar Olafa dēlu režisoru Aleksandru Okonovu, taču viņš norādījis: tāda ir tuvinieku vēlme - šo informāciju neizpaust.

Publicists Ilmārs Latkovskis Facebook dalījies atmiņās par Okonovu:

"Olafu pirmo reizi satiku, kad viņš bija vēl pavisam zaļš students, kaut kad 90. gadu otrajā pusē. Meklēju svaigus kadrus filmām un TV raidījumiem. Olafs demonstrēja savu uzfilmēto dejojošo korķviļķi. Pašam intriģējošs smīniņš ar uzdrošināšanās nekaunības piedevu. Kaut kas tajā visā bija. Mūsu pirmais lielais kopdarbs bija filma par Džemmu Skulmi. Paņēmu Olafu par režisoru. Vienā brīdī jutu – līdz šim tas puika tāda līmeņa projektiem nav ne tuvumā stāvējis. Bet Olafa apmulsums neiestrēga, viņš to darbu paveica godam un radoši.

Neraustīties no nezināmā, pat ar zināmu adrenalīna devu uzņemties lielus izaicinājumus, tādu atceros Olafu.

Mēs kopā sastrādājām vairākus TV raidījumus un filmas. Simt gadu man par Olafu nebija ne ziņas, ne miņas. Tad 4. decembrī viņš bija pirmais, kurš feisbukā mani apsveica dzimšanas dienā. Nezinu, kālab, nolēmu pajautāt, kurā pasaules malā viņš tagad ir. Austrālijā. Izmetu, ka būtu labi pēc daudziem gadiem kaut ko sastrādāt kopā. Olafs: "Ar prieku, vai nevajagot kaut ko no austrāļu zemes?" Viņš esot mobils un nupat apgādājies ar smalku filmēšanas un montāžas tehniku…"

Okonovs uz Austrāliju devās 2019. gadā līdzi savai jaunajai sievai diplomātei Tamārai Pakhuridzei, kuru bija apņēmis pirms gada. Viņa šajā tālajā valstī bija saņēmusi darba piedāvājumu. Abiem nesen bija piedzimis mazulis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.