Vienuviet apkopoti vairāk nekā 100 pasākumi, kurus var redzēt tiešsaistē

Kultūra
LETA 21:47, 31.03.2020 0

Pasākumu platforma "Kurp.es" kopā ar Kultūras ministriju īpašā kalendārā apkopojusi vairāk nekā 100 dažādus pasākumus, kurus var redzēt tiešsaistē, informēja pasākumu platformas pārstāvis Reinis Frēlihs.

 

Sākoties publisko pasākumu rīkošanas aizliegumam saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, interneta vidē samērā ātri ir "uzplaukuši" dažādi tiešsaistes pasākumi un patlaban lielu to daļu vienkopus pārredzamā kalendārā var atrast pasākumu atlases platformā "Kurp.es". Interneta platformā atrodamas vairāk kā 100 dažādas iespējas, kā aizvietot ierastos koncertus, kino apmeklējumus un nodarbības ar digitālām alternatīvām, pavēstīja Frēlihs.

Platformas "Kurp.es" izveidotājs Gustavs Mārtiņš Upmanis atzina, ka laikā, kad kultūras dzīve šķiet apstājusies, ir it īpaši svarīgi parādīt latviešu sabiedrībai, ka viss turpinās un tehnoloģiskās iespējas tikai aug. Tāpat viņš norādīja, ka platformas komanda mēģina popularizēt tiešsaistes pasākumus un ieturēt fizisko, nevis sociālo distanci.

Starp pasākumiem atrodamas gan online diskotēkas, gan koncertu tiešraides un ieraksti, gan arī vebināri un sporta treniņi, kas spēj sapulcēt cilvēkus kopā digitālajā vidē, tajā pašā laikā mudinot tos palikt mājās.

Tāpat platforma "Kurp.es", sadarbojoties ar Kultūras ministriju (KM), tās akciju "#paliecmājās" un "#Ēkultūra" laikā, saviem apmeklētājiem piedāvā arī ilglaicīgi pieejamās "Ēkultūras" iespējas. Tās ļauj interneta vidē noskatīties dažādas filmas, galerijas, izrādes un pat muzeju ekspozīcijas no publiskotajiem valsts arhīviem. "Kurp.es" kultūras pasākumu kalendārs patlaban ir atrodams arī KM mājaslapā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).