• Maigurs,
  • Mārica,
  • Māris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par draudiem noslepkavot sievietes tiesa piespriež reālu brīvības atņemšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 18:38, 22.09.2024


Rīgas pilsētas tiesa par draudiem noslepkavot sievietes kādam iepriekš sodītam varmākam piespriedusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un pieciem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, informē prokuratūra.



Vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš divām sievietēm izteica draudus viņas noslepkavot, un cietušajām bija pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti, kā arī vīrietis pretojās varas pārstāvim, pildot tam uzliktos dienesta pienākumus, piedraudot un lietojot vardarbību.

Atbilstoši apsūdzībai vīrietis šī gada aprīļa beigās, atrodoties kāda nama pagalmā Rīgā, būdams alkohola ietekmē, savai kaimiņienei un bijušajai draudzenei draudēja, ka viņas nogalinās un sagriezīs gabalos.

Draudu laikā vīrietis vismaz divas reizes iesita savai bijušajai draudzenei. Apsūdzētais vīrietis turpināja draudēt noslepkavot cietušās arī pēc Valsts policijas ierašanās.

Turklāt pēc aizturēšanas vīrietis Valsts policijas telpās draudēja nogalināt arī pašus policistus, kā arī mēģināja iesist vienam no policistiem, kad viņu veda uz īslaicīgās aizturēšanas vietu.

Lai nodrošinātu, ka apsūdzētais vīrietis neizdara jaunus noziedzīgus nodarījumus, netraucē un neizvairās no izmeklēšanas, viņam pēc aizturēšanas tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Apsūdzētais vīrietis jau iepriekš divas reizes ir sodīts - vienu reizi par vardarbīgu apiešanos ar saviem audžubērniem un vienu reizi par uzbrukumu policijas darbiniekiem.

Pēc pērnajā gadā notikušā traģiskā notikuma Jēkabpilī, kad tika nogalināta 1983.gadā dzimusi sieviete, Saeima būtiski palielināja maksimālos sodus par draudiem nonāvēt, vajāšanu un nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu, proti, maksimālais brīvības atņemšanas sods par šiem noziegumiem tika palielināts no trīs mēnešiem uz trīs gadiem.

Tādējādi personām, kuru drošība ir apdraudēta ar vairākkārtēju vai ilgstošu izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu vai nevēlamu saziņu ar šo personu, ir nodrošināta efektīvāka aizsardzība.

Prokuratūras ieskatā, pašreizējais tiesiskais regulējums ļauj daudz efektīvāk apturēt varmākas pirms vēl ir iestājušās traģiskas sekas. Minētie grozījumi paplašinājuši prokuroru iespējas lūgt tiesu noteikt bargākus brīvības atņemšanas sodus par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Kriminālziņas Gulbenes novadā avārijā gājuši bojā četri pusaudži

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Saeima atbalsta sodu pastiprināšanu par cietsirdību pret dzīvniekiem

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem plānots noteikt bargākus sodus par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Sabiedrība Plāno palielināt sodu bardzību par dzīvnieku nogalināšanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) un Juridiskās komisijas virzītos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz padarīt bargākus sodus par dzīvnieku nogalināšanu.

Kriminālziņas Par velosipēdista sabraukšanu līdz nāvei piespriež nosacītu cietumsodu

Rīgas rajona tiesa aizvadītā gada nogalē kādam kravas automašīnas vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.