• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Telefonkrāpnieki ir izdomājuši jaunu veidu, kā apmānīt Latvijas iedzīvotājus

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:14, 10.03.2024


Telefonkrāpnieki arvien izdomā jaunas shēmas, piemēram, zvanot bankas vārdā un apgalvojot, ka persona kļuvusi par krāpniecības upuri, un nosūtot viltotus bankas dokumentus, informē "Luminor Bank" pārstāvji.



Lai arī telefonkrāpniecība aizvien ir viena no aktuālākajām shēmām, pēdējā laikā joprojām bieži ir sastopama shēma, kurā telefonkrāpnieki zvana potenciālajam upurim, stādās priekšā kā bankas, policijas, telefona operatoru un pat e-pasta pakalpojumu darbinieki, norādot, ka persona ir kļuvusi par krāpniecības upuri. Tad krāpnieki lūdz personu veikt dažādas darbības, lai cilvēka naudas līdzekļi it kā paliktu drošībā. Parasti krāpnieki steidzina savus upurus, lai neļautu apdomāties, meklēt palīdzību un saprast, kas patiesībā notiek.

Pēc tam, kad izdevies izveidot kontaktu un iegūt cilvēka uzticību, šie viltus "bankas darbinieki" sūta dokumentus it kā bankas vārdā ar norādēm par tālāko rīcību, uzsverot, ka informācija par sadarbību ir konfidenciāla un ar to nedrīkst dalīties ne ar vienu, papildus aicinot pat parakstīt konfidencialitātes līgumus.

Tāpat bieži krāpnieki uzdodas par policijas darbiniekiem un uzrāda viltotas apliecības, dokumentu apmaiņai izmantojot kādu neoficiālu kanālu - visbiežāk "Whatsapp" lietotni. "Luminor Bank" pārstāvji skaidro, ka tādā veidā krāpnieki mēģina radīt lielāku paļaušanos, ka persona sazinās ar uzticamu pārstāvi, nevis krāpnieku. Tāpat arī, ja īsts bankas darbinieks uzdod jautājumus par veiktajiem darījumiem, krāpnieki aicina cilvēku viņam melot un neatklāt, ka persona jau komunicē it kā ar banku vai policiju, tādā veidā apgrūtinot krāpšanas atklāšanu.

Tālāk krāpnieki var lūgt īstenot konkrētas darbības - veikt skaidras naudas izmaksas no konta un šo naudu nodot kādam "drošai glabāšanai", kā arī prasīt izpaust savus konta pieejas datus vai pārskaitīt naudu uz citu kontu, melojot, ka tur tā būs drošībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Lasiet arī