• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Novērsta vairāku iespējamo Krievijas militārpersonu nokļūšana Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 19:43, 29.02.2024


Latvijas Valsts robežsardze ir novērsusi vairāku iespējamo Krievijas militārpersonu vai specdienestu darbinieku nokļūšanu Latvijā, aizsardzības nozares rīkotajā diskusijā par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.


Foto: LETA

Uz Latvijas-Krievijas robežas pastiprināta nelegālo migrantu kustība nav novērota un situācija esot visnotaļ mierīga, tomēr robežsardze epizodiski konstatē Krievijas vai Baltkrievijas pilsoņus, kas pēc pazīmēm "attiecināmi uz militārpersonas-kaujinieka profilu".

"Viņi mēģina nelikumīgi iekļūt Latvijā. Mēs esam tādus aizturējuši. Viņi pārsvarā melo [par mērķiem nokļūt Latvijā], stāsta pasakas. Viņu runa ir savstarpēji pretrunīga. Viņi neatklāj, ka šeit, piemēram, nāktu kaut ko dedzināt vai spridzināt, bet profils liecina par vismaz iepriekšēju piederību speciālajiem dienestiem," norādīja Pujāts un piebilda, ka šīs personas ir izraidītas no Latvijas.

Runājot par situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Pujāts norādīja, ka ziemas mēnešos bija novērojams klusums un aptuveni septiņas nedēļas netika konstatēts neviens nelegālo migrantu mēģinājums iekļūt Latvijā. Vienlaikus robežsardzes rīcībā jau nonākusi "risku informācija", ka pārkāpumu skaits atjaunosies. Piemēram, trešdien robežsardze konstatējusi jau 20 nelegālo migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot robežu.

Pujāts vērsa uzmanību, ka patlaban klimatiskie apstākļi mainījušies un arī Somija savus robežkontroles punktus ar Krieviju ir aizvērusi, tāpēc nelegālos imigrantus novirza uz Latvijas, Lietuvas un Polijas robežu. Sagaidāms, ka atjaunosies spiediens uz visu šo valstu robežām.

Latvijas robežsardze apzinās, ka Baltkrievija ir Krievijas satelīts un izpilda tās uzdevumus, sacīja Pujāts. Minētais nozīmē, ka nelegālo imigrantu maršruts sākas Maskavā, no kurienes tiek organizēta viņu nokļūšana Baltkrievijā, lai pēcāk viņus ar baltkrievu dienestu palīdzību mēģinātu iestumt Latvijā.

Pujāts pastāstīja, ka uz valsts austrumu robežas ir konstatēti arī mēģinājumi traucēt robežsardzes IT sistēmu darbību. Tāpat ir bijuši mēģinājumi pārņemt bezpilota lidaparātu kontroli, bet pretējai pusei tas nav sekmējies. "Ar šādiem mēģinājumiem mēs saskaramies, un ir rajoni, kur tas notiek visnotaļ regulāri," piebilda Pujāts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.

Sabiedrība Līdz oktobrim plāno pabeigt austrumu robežas militārās stiprināšanas pirmo kārtu

Aizsardzības resors līdz oktobrim plāno pabeigt pirmās kārtas realizāciju austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānā, pirmdien žurnālistiem pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība ĀM: robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs piektdien, tiekoties ar Ungārijas Eiropas Savienības lietu ministrijas parlamentāro sekretāru Barnu Pālu Žigmondu, apliecināja, ka austrumu robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte, informēja ĀM.

Kriminālziņas Robežsardze: Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi

Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi vienas dienas laikā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.