• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kazāks: Rimšēviča lieta bankai un Latvijai radīja lielu reputācijas triecienu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 22:12, 20.12.2023


Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča apsūdzēšana kukuļošanas noziegumos 2018.gadā bija smags reputācijas trieciens Latvijas Bankai un valstij kopumā, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" atzina Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.


Foto: LETA

Komentējot šodienas Rīgas rajona tiesas spriedumu, ar kuru Rimšēvičs atzīts par vainīgu kukuļošanas noziegumos un sodīts ar cietumsodu un mantas konfiskāciju, Kazāks atzina, ka, jo šis process ātrāk beigsies, jo būs labāk.

Kazāks gan uzsvēra, ka konkrētais spriedums un krimināllieta nav saistīta ar bankas darbību, bet tā skar vienu konkrētu cilvēku.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa Jūrmalā trešdien Rimšēviču un būvuzņēmēju Māri Martinsonu atzina par vainīgiem kukuļošanas noziegumos un piesprieda abiem reālus cietumsodus.

Rimšēvičam piespriests cietumsods uz sešiem gadiem, kā arī probācijas uzraudzība uz vienu gadu. Tāpat tiesa Rimšēvičam noteica mantas konfiskāciju, tajā skaitā konfiscējot viņam vairākus nekustamos īpašumus.

Par vainīgu tika atzīts arī būvuzņēmējs Martinsons, kuram tiesa piesprieda cietumsodu uz pieciem gadiem, kā arī lēma piedzīt no viņa naudu vairāk nekā 150 000 eiro apmērā.

Spriedumu vēl varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Rimšēvičs pēc sprieduma žurnālistiem apliecināja, ka spriedumu pārsūdzēs, tomēr plašākus komentārus nesniedza. Arī Martinsona aizstāvis Didzis Vilemsons apliecināja, ka spriedumu pārsūdzēs.

Iepriekš Rimšēvičs un Martinsons norādīja, ka savu vainu neatzīst un ka lietas iztiesāšanas gaitā viņu vaina netika pierādīta.

Rimšēviču un Martinsonu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja 2018.gada februārī. Ģenerālprokuratūra Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par septiņu taimiņu noķeršanu piespriež sabiedriskos darbus un 5000 eiro sodu

Vidzemes rajona tiesa par septiņu taimiņu noķeršanu Gaujas nacionālajā parkā kādam vīrietim piespriedusi sabiedriskos darbus un likusi samaksāt aptuveni 5000 eiro kaitējumu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Kriminālziņas Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Lasiet arī

Sabiedrība Rimšēvičs kukuļņemšanas lietā noraida visas apsūdzības

Bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs pilnībā noraida visas apsūdzības kukuļņemšanas lietā un sagaida attaisnojošu spriedumu, pavēstīja Rimšēviča aizstāvis Māris Mezītis.

Sabiedrība ECT nolēmusi izbeigt Rimšēviča rosināto lietu pret Latvijas valsti

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir nolēmusi izbeigt bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča rosināto lietu pret Latvijas valsti saistībā ar nevainīguma prezumpcijas iespējamu pārkāpšanu.

Sabiedrība Rimšēviča lietu par viltotu vakcinācijas sertifikātu turpinās iztiesāt oktobrī

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietu par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 20.oktobrī plkst.9.

Kriminālziņas Rimšēviča kukuļņemšanas lietu turpinās iztiesāt tikai septembrī

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļņemšanas lietu Rīgas rajona tiesa Jūrmalā plāno turpināt skatīt 21.septembrī plkst.10, informēja tiesa.