• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sita ar mietu, piesēja pie koka, aizdedzināja un aizgāja. Slepkavība Rīgas mežā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 15:11, 05.07.2023


Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore jūnija beigās tiesai nosūtīja krimināllietu pret piecām personām par izdarītu slepkavību Rīgā ar sevišķu cietsirdību, informēja Latvijas prokuratūrā.



Krimināllietā divas personas ir apsūdzētas par slepkavības izdarīšanu pastiprinošos apstākļos, proti, ar sevišķu cietsirdību, divas personas - par uzkūdīšanu un atbalstīšanu personas slepkavības izdarīšanā, savukārt viena - par sevišķi smaga nozieguma neziņošanu.

Pērnā gada 26.augustā divas no apsūdzētajām personām, atriebības un naida vadītas pret cietušo vīrieti, pamudināja vēl divas apsūdzētās personas cietušo piekaut un, atrodoties meža masīvā Rīgā, uzsāka ar viņu mutisku konfliktu, tādā veidā provocējot apsūdzētos iesaistīties fiziskā konfliktā.

Konflikta laikā divi apsūdzētie uzbruka vīrietim, sitot viņu ar koka gabalu, kājām un dūrēm pa dažādām ķermeņa daļām, ilgstoši nodarot viņam sevišķas mokas un fiziskas ciešanas. Pēc kā no nozieguma izdarīšanas vietas aizgāja.

Turpinot savas darbības, divi apsūdzētie atkārtoti ieradās meža masīvā, kur turpināja pielietot vardarbību pret cietušo, ka arī piesēja viņu pie koka un uz muguras uzlika degošu apģērbu. Atstājot cietušo piesietu pie koka ar degošo apģērbu, uzskatot, ka izdarīja visu iespējamo, lai iestātos cietušā nāve, apsūdzētie no nozieguma izdarīšanas vietas aizgāja. Savas darbības, izmantojot videozvanu, parādīja divām personām, kas mutiski atbalstīja šādas darbības pret cietušo. Savukārt viena apsūdzētā persona, zinot par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, par to neinformēja attiecīgās tiesībaizsardzības iestādes.

Cietušo vīrieti nākamās dienas vakarā atrada kāds garāmgājējs un tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Pēc četrām dienām no gūtajiem miesas bojājumiem cietušais mira.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.