• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Igaunijā aizturēts Latvijas pilsonis - centās izspiest 9000 eiro no seniora

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 15:15, 21.06.2023


Igaunijas policija aizturējusi Latvijas pilsoni, kurš tiek turēts aizdomās par 60 000 eiro izkrāpšanu kaimiņvalsts iedzīvotājiem, paziņojusi Igaunijas policijas Austrumu prefektūra.



Viņš tika aizturēts pēc tam, kad 25.maijā policija saņēma ziņojumu, ka Igaunijas ziemeļaustrumu pilsētā Jehvi krāpnieki no kāda vecāka gadagājuma vīrieša mēģina izspiest 9000 eiro.

Krāpnieki, uzdodoties par Igaunijas centrālās bankas darbinieku un policijas darbinieku, pa tālruni pastāstījuši vīrietim par slepenu policijas operāciju, kuras mērķis esot notvert krāpnieku, kas esot bankas darbinieks. Cietušajam tika lūgts izņemt visu naudu no sava bankas konta un nodot to centrālās bankas kurjeram, kuram bija jāierodas nākamajā dienā.

Viltus kurjeru, kurš ieradās pēc naudas, 26.maija rītā aizturēja policisti.

Izrādījās, ka viņš ir Latvijas pilsonis, un savāktie pierādījumi ļauj viņu turēt aizdomās par vismaz četrām līdzīgām krāpnieciskām darbībām pēdējo trīs mēnešu laikā, kurās Igaunijas iedzīvotājiem nodarīti zaudējumi aptuveni 60 000 eiro apmērā.

Aizdomās turētajam tika atsavināti viltoti dokumenti ar Igaunijas Bankas logotipu, ar kuriem viņš noorganizēja naudas saņemšanu un pārskaitīšanu no cietušajiem. Tiesa aizdomās turētajam noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu uz diviem mēnešiem.

Līdzīgā lietā marta sākumā Tallinā tika aizturētas arī divas personas, kas no cietušajiem izspieda aptuveni 40 000 eiro. Viņu nosūtītie "kurjeri" ar viltotiem Igaunijas Bankas dokumentiem tika aizturēti Narvā 8.martā.

Policija norādīja, ka, lai gan aizdomās turētie ir aizturēti, izredzes atgūt naudu cietušajiem ir niecīgas, jo krāpnieki, kuriem ir līdzdalībnieki ārzemēs, pie pirmās izdevības izved naudu no valsts, pēc tam tos ir grūti izsekot. Policija uzskata, ka šādu krāpniecisku shēmu faktiskā vadība ir no ārvalstīm.

Policija uzsvēra, ka ne policija, ne banku darbinieki neveic šādas "slepenas operācijas" ar cilvēkiem, kurās viņu nauda tiek pārskaitīta citai personai. Turklāt ne policija, ne bankas pa tālruni neprasa cilvēkiem viņu identitāti vai bankas konta datus.

Vēl policija piebilda, ka gadījumā, ja zvanītājs pa tālruni šķiet policijas vai bankas darbinieks, vienmēr ir iespējams lūgt norunāt tikšanos policijas iecirknī vai bankas nodaļā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.