• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izbraucot no Latvijas Igaunijā apcietināti divi beļģi ar 100 kg amfetamīna

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:55, 01.03.2023


Igaunijā apcietinājumā kopš februāra vidus ir divi Beļģijas pilsoņi, kuri tika aizturēti pēc Latvijas un Igaunijas robežas šķērsošanas, jo viņu automobilī tika atrasti 100 kilogrami amfetamīna un divi nelegāli automātiskie šaujamieroči.


Ilustratīvs foto.

16.februārī Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki veica pārbaudi no Latvijas caur Iklas robežšķērsošanas punktu iebraukušam kravas automobilim ar Beļģijas reģistrācijas numura zīmēm, trešdien informēja Igaunijas Rietumu apgabala prokuratūrā, piebilstot, ka kravas automašīnā tika vests mikroautobuss.

Mobilā muitnieku komanda uz autoceļa Tallina-Ikla Pērnavas apriņķī apturēja kravas automašīnu, lai veiktu muitas pārbaudi, un tās vestajā mikroautobusā tika atklāts liels daudzums amfetamīna un šaujamieroču soma ar diviem automātiem. Vienā no šaujamieročiem, kādu izmantošana civilā lietošanā ir aizliegta, bija lādiņš.

Vīriešus, kas atradās automašīnā, aizturēja un nodeva Igaunijas Drošības policijai. Abiem Beļģijas pilsoņiem noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Prokuratūra pieļauj, ka amfetamīns nebija paredzēts Igaunijas tirgum un narkotiku galamērķis bija kāda no Ziemeļvalstīm.

100 kilogramu amfetamīna vairumtirdzniecības cena nelegālajā tirgū varētu būt apmēram 400 000 eiro, bet, pārdodot atsevišķas devas, par šādu amfetaminba daudzumu varētu iegūt divus miljonus eiro, norādīja Igaunijas Igaunijas Nodokļu un muitas departamentā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.