Tiesai nodota lieta pret automašīnu dedzinātāju medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanai

Kriminālziņas
LETA 23:13, 04.02.2023 0

Par vairāku automašīnu dedzināšanu Rīgas klusajā centrā prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanai, informē prokuratūrā.



Pirmstiesas procesā noskaidrots, ka 2022.gada septembrī Rīgas klusajā centrā, Eksporta ielā, un tuvākajā apkārtnē - Ausekļa ielā un Rūpniecības ielā - kāda sieviete aizdedzināja kopumā četras automašīnas, bet no tām aizdegās vēl trīs blakus novietotās automašīnas, tādējādi sešas automašīnas tika iznīcinātas un viena bojāta.

Automašīnu degšanas rezultātā iznīcinātas arī automašīnās atstātās personu mantas, līdz ar to kopējā iznīcināto un bojāto mantu vērtība sasniedz gandrīz 74 000 eiro.

Medicīniska rakstura piespiedu līdzekli tiesa nosaka personai, kura izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, būdama nepieskaitāmības stāvoklī, vai kura pēc noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vai sprieduma taisīšanas saslimusi ar tādiem psihiskiem traucējumiem, kas atņēmuši tai spēju saprast savu darbību vai to vadīt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.