• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija novērsusi uzņēmēja pasūtījuma slepkavību

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:41, 18.01.2023


Valsts policija novērsusi uzņēmēja pasūtījuma slepkavību, ko plānoja personas paziņa mantkārīgā nolūkā, informēja policija.


Ilustratīvs foto.

2022.gada nogalē policijas rīcībā nonāca operatīvā informācija, ka tiek plānota kāda uzņēmuma īpašnieka pasūtījuma slepkavība.

Nekavējoties veikti nepieciešamie pasākumi, lai novērstu draudus konkrētās personas dzīvībai, kā arī īstenota virkne neatliekamo operatīvo darbību, kuru laikā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājam jau ir zināma cietušā dzīvesvieta, ikdienas grafiks un pārvietošanās maršruti, kā arī ir jau sagatavoti nozieguma rīki un līdzekļi.

Izmeklēšanā gūti pierādījumi pasūtītāja nodomam un 16.decembrī 1992.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts, savukārt 18.decembrī viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājs un organizētājs ir cietušā vīrieša paziņa un viena no nozieguma pamatversijām saistīta ar mantiska rakstura attiecībām, lai neatdotu cietušajam parādu.

Kriminālprocesā vīrietis tiek turēts aizdomās par sagatavošanos slepkavības izdarīšanai mantkārīgā nolūkā. Ciešā sadarbībā ar Dienvidlatgales apgabala prokuratūru izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

"Šīs kategorijas lietas ir sarežģītas un grūti izmeklējamas, īpaši, ja informācija par plānoto noziegumu saņemta brīdī, kad personas dzīvībai jau ir reāli draudi. Šādos gadījumos ir jāreaģē nekavējoties un nav vietas kļūdām - tās var būt izšķirošas. Tikai pateicoties Valsts policijas amatpersonu profesionalitātei un pieredzei, ir glābta cilvēka dzīvība un aizturēta persona," uzsvēris Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Romāns Jašins.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Vēl vienā lietā tēvam par meitas izvarošanu piespriests mūža ieslodzījums

Zemgales apgabaltiesa aprīļa sākumā 43 gadus vecam vīrietim par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu un viņas izvarošanu piespriedusi bargāko soda mēru - mūža ieslodzījumu.

Kriminālziņas Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.

Kriminālziņas Daugavpilī pie nelielā platībā degošiem atkritumiem atrasts miris cilvēks

Daugavpilī svētdienas vakarā pie nelielā platībā degošiem atkritumiem atrasts miris cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Kriminālziņas Diennakts laikā uz Latvijas autoceļiem apturēti astoņi piedzērušies šoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, liecina policijas apkopotā informācija.

Lasiet arī

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Sabiedrība AM: Ukrainai nosūtāmie droni ir ražoti Latvijā

Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā Ukrainai tiks nosūtīti Latvijā ražoti droni, apliecināja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Sabiedrība Pulkvedis: Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus

Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus, taču jārēķinās, ka militārā ražošanas industrija netiek līdzi pieprasījumam, ceturtdien aizsardzības nozares portāla "Sargs.lv" rīkotajā sarunā "Kādus šķēršļus plānots izvietot uz austrumu robežas un cik efektīvi tie var kavēt pretinieku?" norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba Operatīvās plānošanas departamenta priekšnieka vietnieks pulkvedis Guntars Strazdītis.