• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Volvo lukturu zādzības policija dēvē par apburto loku

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:20, 14.01.2023


Absolūti lielākajā daļā auto lukturu zādzību gadījumu garnadži ir izvēlējušies apzagt tieši "Volvo" markas spēkratus, un policija norāda, ka tieši šo automobiļu lukturu zādzības ir kā apburtais loks.


Ilustratīvs foto.

Jau vairākus gadus aktuāla problēma ir "Volvo" lukturu zādzības, ko sekmē tas, ka šīs markas lukturus var viegli un ātri izņemt, kā arī pēc tiem ir augsts pieprasījums tirgū.

Policijas informācija liecina, ka absolūti lielākajā daļā auto lukturu zādzību gadījumu garnadži ir izvēlējušies apzagt tieši "Volvo" markas spēkratus. 2022.gadā no visiem Rīgas reģionā reģistrētajiem lukturu zagšanas gadījumiem apmēram 62% gadījumu ir apzagti tieši "Volvo" spēkrati, apmēram 18% gadījumu lukturi nozagti no "Porsche" automašīnām, 8% gadījumu - no "BMW" automašīnām, 7% - no "Volkswagen" automašīnām, bet citu marku spēkrati apzagti krietni retāk.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas priekšnieks Sergejs Smirnovs norāda, ka "Volvo" lukturu vieglā izņemšana neapšaubāmi atvieglo to nomaiņu auto īpašniekiem un autoservisu darbiniekiem, taču tajā pašā laikā tas atvieglo ikdienu arī zagļiem. Tos nozagt ir minūtes jautājums. Turklāt cietušie meklē, kur lukturus iegādāties, līdz ar to veidojas apburtais loks, kurā pieprasījums rada piedāvājumu, uzsver Smirnovs.

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā pasargāt savu spēkratu, ir marķēt tā detaļas. Zagļi parasti nezog marķētas detaļas, jo apzinās, ka tās būs grūti pārdot. Tāpat ieteicams ierīkot motora pārsega bloķētāju, jo, lai piekļūtu lukturiem, zaglim sākumā jāatver motora pārsegs. Noderīgi ir ierīkot arī signalizāciju un lukturu stiprinājumus.

Turklāt iedzīvotāji tiek aicināti novietot savus spēkratus pēc iespējas labāk apgaismotās, pārredzamās un apsargājamās vietās.

Tāpat policija aicina autovadītājus vienmēr aizslēgt spēkratus un neglabāt to salonā vērtīgas mantas, lai zagļiem nerastos papildu kārdinājums izsist auto stiklu nolūkā iegūt saimnieka nevērīgi atstātās mantas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.