• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iztiesās krimināllietu par slimu bērnu projektam paredzētas naudas piesavināšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 04:56, 05.12.2022


Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.15 turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par 13 259 eiro piesavināšanos no Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) projekta, kas bija paredzēts slimu bērnu sociālās atstumtības riska mazināšanai, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Lietā apsūdzēts bijušais biedrības "Latvijas autisma centrs" vadītājs Jānis Bērziņš un grāmatvede Zaiga Siliņa.

Prokuratūrā noskaidrots, ka abas personas apsūdzētas par piesavināšanos, bet viena no viena no tām - arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai teikts, ka SIF savulaik noslēdza projekta līgumu ar Latvijas autisma centru, kuru pārstāvēja tās valdes loceklis Bērziņš. Viņš bija atbildīgs par līguma izpildi.

Atbilstoši noslēgtajam līgumam Latvijas autisma centram tika uzticēts no 2013.gada 1.novembra līdz 2015.gada 31.oktobrim īstenot Eiropas ekonomiskās zonas finanšu instrumenta projektu "Bērnu ar autismu un autiska spektra traucējumiem invalidizācijas un sociālās atstumtības riska mazināšana". Saskaņā ar noslēgto līgumu SIF uzticēja Latvijas autisma centram 90% no kopējiem ar pasākuma ieviešanu saistītiem biedrības izdevumiem.

Pretēji projekta līgumā noteiktajam biedrības valdes loceklis prettiesiski ieguva daļu no SIF piešķirtajiem līdzekļiem, norāda prokuratūra. Tāpat viņš kopā ar otru apsūdzēto - Siliņu, kura nodrošināja biedrības grāmatvedību, SIF iesniegtajās finanšu atskaitēs iekļāva uz projektu neattiecināmas izmaksas, lai vēlāk ar biedrības rīcībā nodoto naudu rīkotos pēc saviem ieskatiem. Tādā veidā apsūdzētie prettiesiski ieguvuši daļu no fonda piešķirtajiem naudas līdzekļiem jeb 13 259 eiro, uzskata prokuratūra.

Turklāt Bērziņš tiek apsūdzēts arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kurus iepriekš prettiesiski piesavinājās. Apsūdzētais vairākkārt veicis dažādus finanšu darījumus, kā rezultātā noziedzīgi iegūtos naudas līdzekļus 8585 eiro apmērā ieguva sev un rīkojās ar tiem pēc saviem ieskatiem, teikts apsūdzībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Rīgas centrā pazudušais vīrietis atrasts miris Daugavā

Bezvēsts prombūtnē esošais Roberts Miksons, kurš nedēļas nogalē pazuda pēc iziešanas no atpūtas vietas Vecrīgā, otrdien bez dzīvības pazīmēm izcelts no Daugavas Rīgā, informē Valsts policija (VP).

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".

Kriminālziņas Robežsargi izņem 20 000 kontrabandas cigarešu

Svētdien, 24. martā, robežsargi pārtrauca cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas - Baltkrievijas valsts robežai un izņēma 20 000 kontrabandas cigarešu, ziņo Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Kultūra Talantīga Amanda Ziemele sagatavojusi pārsteigumu Venēcijas biennālei (+VIDEO)

Izraujoties no aizspriedumainu priekšstatu uzspiestās telpiskās disciplīnas, skatītājs nonāk iluzorā hibrīdzonā.

Kultūra Paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ceturtdien noskaidroti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti.