• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Notiks 4.starptautiskā jūras tematikai veltītā mākslas biennāle Marīna 2023

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 22:54, 30.01.2023


No 6.jūlija līdz 3.septembrim Jūrmalā notiks 4.starptautiskā jūras tematikai veltītā mākslas biennāle "Marīna 2023" ar nosaukumu "Ūdensdievam uz pleciem", informēja biennāles pārstāve Astra Šēnberga.


Ilustratīvs foto.

Biennāle pievēršas personīgajai mitoloģiskajai pieredzei saistībā ar jūru. Organizatori aicina māksliniekus piedalīties biennāles centrālajā notikumā - konkursizstādē Jūrmalas muzejā. Atšķirībā no iepriekšējām biennālēm, kas bija fokusētas uz glezniecību, šogad konkursizstāde ir paplašinājusi robežas, sagaidot mākslinieku pieteikumus ar darbiem dažādās tehnikās.

Darbus konkursizstādei var pieteikt līdz 26.martam. Darbi tiks vērtēti divās kategorijās: profesionāli mākslinieki - galvenā balva 1000 eiro, mākslas studenti - balva 500 eiro un iespēja rīkot personālizstādi Jūrmalas muzejā. Konkursa nolikums pieejams Jūrmalas pašvaldības mājaslapā.

Biennāles kuratore mākslas zinātniece Inga Bunkše aicina māksliniekus ļauties bērnības atmiņām vai dzīves laikā piedzīvotajam, vai sajūtām, ko rada neizskaidrojamais; atcerēties bērnības spēles un nodarbes, kurās izpaužas kaut kas no noslēpumainā mūžības rita vai pieaugušo "slepeno zināšanu" ceremonijas, kas pildītas, lai izzinātu dabas un cilvēka dziņu līkločus.

Mākslas biennāles "Marīna 2023" laikā no jūlija līdz septembrim Jūrmalas muzejos un izstāžu zālēs būs skatāmas laikmetīgās mākslas izstādes, plānotas mākslas aktivitātes ģimenēm.

Biennāli rīko Jūrmalas muzejs kopā ar Jūrmalas vēstures un mākslas biedrību, atbalsta Jūrmalas pilsētas pašvaldība.

Iepriekšējās biennāles 2021.gada glezniecības konkursizstādē piedalījās 140 mākslinieki no 13 valstīm. Žūrija profesionālu mākslinieku kategorijā balvu piešķīra gleznotājai Laimai Bikšei, studentu kategorijā - Latvijas mākslas akadēmijas studentam Andrim Kaļiņinam. Iepriekšējo biennāļu konkursizstāžu laureāti: mākslinieku kategorijā - QBA jeb Martins Kāress un Madara Neikena, studentu kategorijā Jana Šandibina un Anete Kalniņa.

Jūras tematikai veltīto izstāžu pirmsākumi meklējami 2006.gadā, kad gandrīz 40 mākslinieki no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas Jūrmalas muzejā aizsāka jūras tematikai veltīto izstāžu tradīciju. 2017.gads iezīmēja jaunu pavērsienu, kad, sadarbojoties Jūrmalas muzejiem, izstāžu zālēm, privātām galerijām un biedrībām jūras tematikai veltītās izstādes paplašināja robežas un pārtapa par 1. starptautisko jūras tematikai veltīto mākslas biennāli "Marīna 2017", skatītājiem piedāvājot dažādu mākslas žanru izstādes visā pilsētā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.