• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā pārbūvē Lielirbes un Ulmaņa gatves krustojumu

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 22:04, 06.04.2024


Lai izveidotu piebraukšanu jaunveidotajam "Depo" veikalam, Rīgā pārbūvē Lielirbes un Ulmaņa gatves krustojumu, noskaidroja aģentūra LETA.


Avots: Detālplānojums Mārupē

"Depo" veikals atradīsies Mārupē, Lielajā ielā 2, netālu no Kārļa Ulmaņa gatves. Pārbūvi par saviem līdzekļiem veic veikalu tīkla "Depo" attīstītājs SIA "Kārļa Būmaņi".

Kā liecina informācija Mārupes pašvaldības mājaslapā, kopējās projekta investīcijas infrastruktūrā pārsniegšot 7 miljonus eiro. Pērn Mārupes pilsētas pusē tika izbūvētas veikala teritorijai piegulošās ielas - Daibes un Kalmju ielu. Vienlaikus Ulmaņa gatvē 500 metru garumā tika izbūvēta lēngaitas josla, kas veido piekļuvi "Moller Auto Rīga" autosalonam un veikalam "Depo", kā arī tika izgaismots gājēju un velosipēdu celiņš.

Pēc Lielirbas un Ulmaņa gatves krustojuma pārbūves, veicot Lielās ielas pieslēgumu Ulmaņa gatvei un Lielirbes ielai, Mārupes iedzīvotāji varēs daudz ērtāk nokļūt no Lielās ielas uz Lielirbes ielu Rīgas centra virzienā un atpakaļ, pa tiešo šķērsojot Ulmaņa gatvi.

Projektā plānota arī jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas izbūve Ulmaņa gatvē, kā arī atbilstoši projektam tiek pārbūvēti inženiertehniskie tīkli šajā krustojumā.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2024.gada 1.oktobrim.

Kā skaidroja Rīgas domē, Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments un Pilsētas attīstības departaments izvirzījuši prasības satiksmes drošības un organizācijas uzlabošanai minētajā ielas posmā, paredzot Lielirbes ielas - Lielās ielas un Jaunmoku ielas - Upesgrīvas ielas krustojumu izbūvi.

Saskaņā ar izpētes rezultātiem, piedāvātais projekta risinājums ar krustojumu pārbūvi nodrošinot līdzvērtīgu satiksmes komforta līmeni.

Turklāt projekta īstenošanas laikā paredzami vairāki ieguvumi, piemēram, papildu joslu izbūve, atsevišķas joslas izveide 22.autobusam virzienā uz centru.

Kā ieguvums tiek uzskatīta iespēja no Lielirbes ielas aizbraukt uz Mārupi, nebraucot pa lidostas pārvadu, bet no Mārupes būs iespēja aizbraukt uz Lielirbes ielu, neizmantojot Upesgrīvas ielu un apgriešanās vietu.

No Mārupes būs iespēja izbraukt uz Lielirbes ielu, un divas reizes nogriežoties pa labi varēs izbraukt uz Ulmaņa gatvi, lai aizbrauktu uz Jūrmalu. Tādējādi tiks atslogota Upesgrīvas iela un apgriešanās vieta.

Krustojumā esošo luksoforu režīms nepieciešamības gadījumā tiks koriģēts, mainot fāžu garumus.

"Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro.

"Depo" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Jelgavas dome senā baznīcā atkal ierauga restorānu (VIDEO)

Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā.

Interesanti fakti Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.

Interesanti fakti Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas pašvaldība sola mainīt absurdo satiksmes organizāciju vienā krustojumā

Darbus plānots sākt, kad iestāsies atbilstoši laika apstākļi.

Kriminālziņas Rīgā sabrucis grausts, bloķējot 5.tramvaja kustību Pētersalas ielā (papildināta)

Rīgā, Pētersalas ielā 6, pirmdien sabrukusi ēka, tādēļ ir apstājusies 5.maršruta tramvaju kustība, liecina SIA "Rīgas satiksme" paziņojums sociālajos tīklos.

Interesanti fakti Rīgā no pirmdienas nakts stundās slēgs tuneli zem dzelzceļa Dzirnavu ielā

No pirmdienas, 11.marta, nakts stundās Dzirnavu ielā zem dzelzceļa pārvada ierobežos un slēgs transportlīdzekļu satiksmi, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Arī pēc aizlieguma Rīgas centru turpina šķērsot kravas auto

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti 259 kravas auto vadītāji, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.