Dabas muzejs aicina tuvāk iepazīt skudras (+VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 07:05, 13.03.2024 0

Ikviens var organizēt savu saimniecību, lai audzētu šos labvēlīgos kukaiņus.

 

Sagaidot pavasari un kukaiņu mošanos, Latvijas Nacionālais dabas muzejs skolēnu brīvlaika nedēļā sarūpējis norišu ciklu Skudru rīti, no 12. līdz 15.martam.

Skudru pūznī klausīsimies stāstus par skudru dzīvi, radošajā darbnīcā veidosim paši savu skudru izstādi, kā arī noskaidrosim vairāk par aizraujošu un atbildīgu hobiju - skudru fermu turēšanu mājās. Aktivitātes notiks no otrdienas līdz piektdienai, katru dienu no plkst.11.00 līdz 14.00. Aicināti visi interesenti, bet īpaši ģimenes ar bērniem no 5 līdz 12 gadiem. Iepriekš nav jāpiesakās, un dalība ar izstādes biļetēm.

No 11. līdz 30.martam muzejā būs pieejama arī uzdevumu trasīte par gada dzīvnieku "Stirnai pa pēdām". Tā būs interesanta patstāvīgai muzeja zooloģijas un augu un sēņu ekspozīciju apskatei, meklējot atbildes uz uzdevumu grāmatiņas jautājumiem par stirnām un citiem ragaiņiem. Materiāli būs pieejami muzeja vestibilā. Dalība ar muzeja ieejas biļetēm.

Ikviens līdz 17.martam vēl var pagūt aplūkot izstādi "Lāči Jelgavas Mākslas skolas audzēkņu kolāžās un Igaunijas fotogrāfu darbos". Tā stāsta par lāčiem Latvijā un Igaunijā, to uzvedību, barību, darbības pazīmēm dabā, kliedējot mītus un mācot izprast šos dzīvniekus. Dabas fotogrāfijas papildina izteiksmīgi lāču portreti un arī kāds skumjš, bet pamācošs stāsts par jaunu lāci Vidzemē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Latvijā vērojama ziemeļblāzma

Teju visā Latvijā naktī uz sestdienu redzama ziemeļblāzma, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Astoņās diennaktīs brīvprātīgie izglābuši vairāk nekā 1 200 krupju

Lai arī šogad abinieku migrācija uzsākās netipiski agri, Dabas aizsardzības pārvaldes (pārvalde) kampaņā “Misija-KRUPIS. Izglāb princi!” iesaistījās 149 brīvprātīgie, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā komunikācijas speciāliste.

Interesanti fakti Izsolē valsts obligācijas pārdotas 50 miljonu eiro apmērā

Konkurējošajā izsolē piektdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 50 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

Interesanti fakti Homoseksuāls Ganas pilsonis tiesas ceļā izcīna patvērumu Latvijā

Administratīvā rajona tiesa aprīļa beigās pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam uzdevusi valstij sniegt patvērumu Latvijā kādam homoseksuālam Ganas pilsonim, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Lasiet arī

Interesanti fakti Durbes ligzdas jauno jūras ērgli sauks Hugo

Durbes ligzdas jauno jūras ērgli sauks Hugo, noskaidrots Latvijas Dabas fonda (LDF) rīkotajā aptaujā. Aptaujā piedalījās 1732 cilvēki, un ar 556 balsīm uzvarējis vārds Hugo.

Sabiedrība Aicina dot vārdu Durbes ligzdas jaunajam jūras ērglim

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina dot vārdu Durbes ligzdas jaunajam jūras ērglim, kas pagaidām tiek dēvēts par H kungu, liecina LDF tviterī publiskotais aicinājums.

Interesanti fakti Dabas aizsardzības pārvalde aicina brīvprātīgos glābt krupjus

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) jau trešo gadu, īstenojot kampaņu "Misija - Krupis. Izglāb princi!", aicina pieteikties brīvprātīgos krupju glābējus, lai aktīvajā migrācijas laikā noteiktā ceļa posmā palīdzētu krupjiem droši šķērsot brauktuvi.

Interesanti fakti Jūras ērgļu ligzdā Durbē izdēta pirmā ola

Durbē esošajā jūras ērgļu ligzdā, kuras norises Latvijas Dabas fonds (LDF) translē videotiešraidē, sestdienas, 23.marta, pēcpusdienā ir izdēta šosezon pirmā ola.