• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vairāk nekā 5000 eiro: paaugstina atalgojumu Valmieras novada domes vadībai

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 18:23, 23.02.2024


Valmieras novada dome nolēmusi paaugstināt atalgojumu domes vadībai.


Foto: LETA

Domes priekšsēdētāja Jāņa Baika ("Valmierai un Vidzemei") atalgojums turpmāk būs 5015,75 eiro, jo domes sēdē vienojās valsts pārvaldē noteiktajai bāzes mēnešalgai 1205,71 eiro šogad piemērot koeficientu 4,16. Iepriekš koeficients bija 3,46.

Domes priekšsēdētāja vietniekiem saglabāja iepriekšējo koeficientu, proti, 3,2, taču ņemot vērā, ka šogad bāzes alga ir palielinājusies par 68,25 eiro, tad arī viņiem alga turpmāk būs augstāka - 3858,27 eiro. Valmieras novada domes priekšsēdētājam ir trīs vietnieki, proti, attīstības, sadarbības un sociālajos jautājumos Ričards Gailums ("Valmierai un Vidzemei"), izglītības, kultūras un sporta jautājumos Jānis Olmanis ("Valmierai un Vidzemei") un infrastruktūras un uzņēmējdarbības jautājumos Guntis Gladkins ("Valmierai un Vidzemei").

Savukārt deputāti, komiteju priekšsēdētāji un komiteju vietnieki pašvaldībā nav algoti amati Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma izpratnē, tādēļ viņiem tiek noteikts, ka maksimāli iespējamais apmaksājamo stundu skaits var būt līdz 65 stundām mēnesī. Atbilstoši domes sēdē nolemtajam, komiteju priekšsēdētāju alga nepārsniegs 1052 eiro mēnesī, komiteju priekšsēdētāju vietnieku - 939 eiro un deputātu 601 eiro, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Domes sēdē deputāts Edvīns Straume (LZS) rosināja deputātus solidarizēties ar pašvaldībā strādājošajiem un paaugstināto atalgojumu ieviest no nākamā gada 1.jūlija, taču viņa priekšlikums tika noraidīts.

Kā vēstīts, Valmieras novada pašvaldības budžeta izdevumi šogad plānoti 124,98 miljoni eiro. Izpildvaras institūcijām plānoti 4,5% jeb 5,61 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Eksperts: pusotra gada laikā Latvijas ekonomika faktiski nav augusi (+VIDEO)

Personīgie ienākumi aug straujāk nekā patēriņš.

Sabiedrība IZM: «Jaunais modelis nodrošinās pilnu programmas finansējumu» (+VIDEO)

Modelis paredz, ka turpmāk pašvaldības valsts mērķdotāciju pedagogu darba samaksai pārdali starp skolām vairs nevarēs veikt.

Sabiedrība Saeima neatbalsta priekšlikumus par lielāku atbalstu policistiem un robežsargiem

Saeima šodien valsts 2024.gada budžeta likumprojektā neatbalstīja opozīcijas priekšlikumus par lielāku atbalstu policistiem, robežsargiem un citiem iekšlietu jomas pārstāvjiem.

Interesanti fakti Ministriem algas pieaugs par 423 eiro, Saeimas deputātiem - par 250 eiro

Saeimai apstiprinot 2024.gada valsts budžetu, politisko amatu ieņēmēji nākamgad saņems līdz 6% lielākas algas, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā (VK).