• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka līdzcilvēki nesmaida pietiekami bieži

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 15:31, 06.10.2023


Cilvēki Latvijā nesmaida pietiekami bieži, šāds iedzīvotāju viedoklis par līdzcilvēkiem atklājies pētījumu kompānijas "Kantar" veiktajā aptaujā.



Katru gadu oktobra pirmajā piektdienā tiek atzīmēta Pasaules smaida diena, kuras devīze vēsta "Izdari labu darbu. Liec vismaz vienai personai smaidīt." Pētījumu kompānija "Kantar" veica aptauju ar mērķi noskaidrot, cik smaidīgi kopumā ir Latvijas iedzīvotāji un kā viņu noskaņojumu ietekmē smaidīgi cilvēki viņiem apkārt.

Aptaujas dati liecina, ka tikai desmitā daļa jeb 11% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem uzskata, ka Latvijā cilvēki kopumā pietiekami bieži smaida: tikai 1% pilnībā piekrita šim apgalvojumam un 10% teica "drīzāk jā", kamēr absolūtais vairākums - 82% iedzīvotāju - tā neuzskata, un 52% pauda vērtējumu "drīzāk nē", bet 30% - "noteikti nē".

Jautāti, kā viņu noskaņojumu parasti ietekmē smaidīgi cilvēki viņiem apkārt, secināms, ka vairumam - 70% Latvijas iedzīvotāju smaidīgi līdzcilvēki uzlabo noskaņojumu. Savukārt piektā daļa jeb 20% iedzīvotāju norāda, ka viņu noskaņojums nemainās. Vēl 2% iedzīvotāju pauda, ka smaidīgu cilvēku ietekmē viņu noskaņojums pasliktinās.

Salīdzinoši biežāk redzot vai satiekot smaidīgus cilvēkus, noskaņojums uzlabojas sievietēm, kā arī Kurzemē dzīvojošajiem, savukārt salīdzinoši retāk - vīriešiem, kā arī cittautiešiem. Savukārt salīdzinoši biežāk to, ka viņu noskaņojums smaidīgu cilvēku ietekmē nemainās, ir norādījuši Zemgalē dzīvojošie. Lai arī tikai 2% iedzīvotāju ir norādījuši, ka smaidīgu cilvēku ietekmē viņu noskaņojums pasliktinās, šādu viedokli salīdzinoši biežāk ir pauduši iedzīvotāji vecuma grupā 18-24 gadi.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar" laikā no šī gada 26. līdz 28.septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Lasiet arī

Sabiedrība Daļa sabiedrības cīņā ar Krieviju ir gatava kļūt tāda pati - sociālantropologs

Gandrīz gadu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā redzams, ka daļai Latvijas krievu joprojām ir zināma identitātes krīze, bet vienlaikus var vērot, ka daļa sabiedrības, aktīvi iestājoties pret Krievijas agresiju, ir gatava kļūt tāda pati kā agresīvā kaimiņvalsts, intervijā atzina Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks.

Sabiedrība Eirobarometrs: 71% iedzīvotāju situāciju Latvijā vērtē kā sliktu

Gandrīz trīs no četriem Latvijas iedzīvotājiem - 71% - situāciju valstī kopumā vērtē kā sliktu, tas secināts Eirobarometra 2021.- 2022.gada ziemas aptaujā, kuras rezultāti publicēti aprīlī.

Sabiedrība Pētnieks: karš Ukrainā saasinājis etniskās attiecības Latvijā

Krievijas iebrukums Ukrainā saasinājis etniskās attiecības Latvijā, šodien intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Sabiedrība Pētniece: nav īstais mirklis dalīt Latvijas sabiedrību krievos un latviešos

Patlaban nav īstais mirklis, kad pieņemt kādus jaunus lēmumus, ja tiem līdzi nāktu nevis sabiedrības saliedēšanas, bet sanaidošanas iespēja, aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedriskās politikas centra "Providus" vadītāja, vadošā pētniece Iveta Kažoka.