• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspils industriālajam parkam ir daudzsološas perspektīvas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:23, 22.10.2024


Šeit attīstības potenciāls ir mašīnbūves, elektroenerģijas, zaļā metanola, ūdeņraža, plastmasas izstrādājumu un elektronikas ražošanas nozarēm.


Plānots, ka topošā Ventspils industriālā parka teritorijā darbosies tehnoloģiski inovatīvi uzņēmumi.

Rīgā pagājušajā nedēļā notika viens no lielākajiem starptautiskajiem nekustamo īpašumu un investīciju pasākumiem Baltijas valstīs – BREL (Baltic Real Estate Leaders) forums, piedalījās arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils osta” pārstāvji, lai prezentētu investīciju iespējas Ventspilī.
Katru gadu forumā pulcējas pieredzējuši nozares līderi un speciālisti no visas pasaules, lai pārrunātu aktuālos jautājumus nekustamā īpašuma segmentā un veicinātu izpratni par labāko praksi ārvalstu investīciju piesaistē un nodrošināšanā reģionā. Foruma programma šogad koncentrējas uz tādām jomām kā pilsētplānošana, digitalizācija un investīcijas.

Viens no foruma organizēšanas galvenajiem partneriem ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kuras informācijas stendā tika prezentēti Latvijas reģionālie industriālie parki, tostarp arī nacionālās nozīmes Ventspils industriālais parks.

Plānots, ka topošā Ventspils industriālā parka teritorijā darbosies tehnoloģiski inovatīvi uzņēmumi, kas ražošanas procesa nodrošināšanai izmantos atjaunojamo enerģiju. Šeit attīstības potenciāls ir mašīnbūves, elektroenerģijas, zaļā metanola, ūdeņraža, plastmasas izstrādājumu un elektronikas ražošanas nozarēm. Kopumā industriālā parka attīstībai paredzētas trīs funkcionālās zonas – augsto tehnoloģiju ražošanas, zaļo tehnoloģiju ražošanas un zaļās enerģijas zona.

Ventspils industriālajā parkā investoriem nomai tiek piedāvāta plānotā ražošanas ēka 4400 kvm platībā ar visu nepieciešamo infrastruktūru, kā arī investoriem industriālā parka teritorijā ir iespēja izsoles kārtībā iegūt apbūves tiesību saules paneļu un ar to saistīto inženierbūvju vai viedās specializācijas jomu būvju būvniecībai un lietošanai.

Ventspils pašvaldība jau divas desmitgades veiksmīgi īsteno industrializācijas programmu, un Ventspilī ir visi priekšnoteikumi industriālā parka attīstībai – labas izglītības un pētniecības iespējas, izcili transporta savienojumi un attīstīta pilsētvide.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pie Rīgas lidostas notiek «Rail Baltica» estakāžu izbūve

Pie Rīgas lidostas notiek dzelzceļa projekta "Rail Baltica" estakāžu būvdarbi Rīgas un Mārupes virzienos no topošās pasažieru termināla ēkas, informēja par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) pārstāvji.

Ekonomika Latvijā faktiskā bezdarba līmenis septembrī samazinājies līdz 6,6%

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 6,6%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Ekonomika «Boeing» ar darbiniekiem panāk sākotnējo vienošanos ieilgušā streika izbeigšanai

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" un Sietlas reģionā streikojošie darbinieki panākuši sākotnējo vienošanos, lai izbeigtu vairāk nekā mēnesi ilgušo streiku.

Ekonomika Eksperte: Lielākais izaicinājums interaktīvo azartspēļu nozarei ir ēnu ekonomika

Lielākais izaicinājums gan interaktīvo azartspēļu nozarei, gan arī valstij, ir ēnu ekonomikas īpatsvars - Latvijā interaktīvo jeb "online" azartspēļu nozarē tas ir būtiski lielāks nekā kaimiņvalstīs, aģentūrai LETA pauda Latvijas Interaktīvo azartspēļu biedrības (LIAB) valdes locekle Līga Līce.

Lasiet arī

Kultūra Ventspilnieki un viesi aicināti uz izcilu koncertu «Latvijas» zālē (+VIDEO)

Tā piedāvā augstas kvalitātes akustiku, inovatīvu dizainu un daudzveidīgu kultūras pasākumu programmu.

Ekonomika Apturēta Meroni pārvaldītā Latvijas naftas tranzīta saimnieciskā darbība

Apturēta Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētā uzņēmuma AS "Latvijas naftas tranzīts" saimnieciskā darbība, liecina informācija "Firmas.lv".

Sabiedrība Ventspils Digitālais centrs veic ģimenes izglītojošus pasākumus (+VIDEO)

aunu zināšanu apguve notiks radošā un aktīvā veidā.

Ekonomika Ventspilī izbūvēs 60 jaunus zemas īres dzīvokļus

Lai risinātu mājokļu pieejamības jautājumu Ventspilī, PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi" izsludinājuši atklātu konkursu par zemas īres mājokļa būvniecību Saules ielā 122, informēja PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi".