Kopējie nodokļu parādi Latvijā oktobra sākumā veidoja 854,026 miljonus eiro

Ekonomika
LETA 07:11, 17.10.2024 0

Latvijā šogad oktobra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 854,026 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,4% vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet par 1% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

 
Foto: LETA

Tostarp parādi valsts pamatbudžetam 2024.gada 1.oktobrī bija 372,947 miljonu eiro apmērā, kas ir par 0,3% vairāk nekā septembra sākumā, parādi pašvaldību budžetiem veidoja 299,86 miljonus eiro, kas ir par 0,9% vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet sociālās apdrošināšanas iemaksu parādi bija 181,219 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 4,3%.

Aktuālie parādi, kuriem tiek aprēķināta nokavējuma nauda, šogad 1.oktobrī veidoja 62% no kopējās parādu summas jeb 529,157 miljonus eiro.

Tāpat VID dati liecina, ka par nepiedzenamiem šogad 1.oktobrī bija atzīti parādi 2,5 miljonu eiro apmērā - šie parādi izveidojušies likvidējamiem uzņēmumiem līdz likvidācijas procedūras pabeigšanai.

Savukārt atbilstoši normatīviem par piedzenamiem šogad oktobra sākumā bija atzīti parādi 526,657 miljonu eiro apmērā, tostarp par reāli piedzenamiem atzīti parādi 239,152 miljonu eiro apmērā, bet par reāli nepiedzenamiem - 287,506 miljonu eiro apmērā. No parādiem, kas atzīti par reāli nepiedzenamiem, par 287,464 miljoniem eiro parādniekiem nav naudas līdzekļu un mantas, uz ko vērst piedziņu, savukārt piedziņas noilgums iestājies parādiem 41 700 eiro apmērā.

Atmaksas termiņa pagarinājumi šogad 1.oktobrī bija piešķirti parādiem kopumā 94,238 miljonu eiro apmērā, kas ir par 0,2% vairāk nekā gada sākumā.

Savukārt apturēto parādu summa, kuriem pārtraukta nokavējuma naudas aprēķināšana, oktobra sākumā bija 230,631 miljons eiro - šo summu veidoja par maksātnespējīgiem atzītu uzņēmumu parādi.

2024.gada 1.janvārī Latvijā kopējie nodokļu parādi bija 862,392 miljonu eiro apmērā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Ekonomika Latvijas ostās deviņos mēnešos pārkrauts par 11,2% mazāk kravu

Latvijas ostās šogad deviņos mēnešos pārkrāva 26,032 miljonus tonnu kravu, kas ir par 11,2% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas apkopotā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika Rosina pensionāra neapliekamo minimumu noteikt 1000 eiro apmērā

Lai līdzsvarotu strādājošu un nestrādājošu visu veidu pensiju saņēmēju nodokļu piemērošanu ar pārējiem strādājošajiem, Finanšu ministrija (FM) rosina no 2025.gada noteikt pensionāra neapliekamo minimumu 1000 eiro apmērā.

Sabiedrība Eksperte: mainot IIN likmi, atalgojums «uz rokas» samazināsies (+VIDEO)

Skaistu runu vietā ir nepieciešama tālredzīga ilgtermiņa politika attiecībā uz darbaspēka nodokļiem.

Ekonomika LU rektors piedāvā līdzekļus budžetam meklēt ar PVN celšanu

Pensiju vietā līdzekļus budžetam vienkāršāk būtu meklēt ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) celšanu, intervijā TV3 pauda Latvijas Universitātes rektors, ekonomists Gundars Bērziņš.