Rēzeknes novadā atklāts saules enerģijas parks (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 13:04, 13.10.2024 0

Būvniecību īstenoja kā pilna cikla modeli.

 

Rēzeknē atklāts valsts AS "Latvenergo" izbūvētais saules paneļu parks saplākšņa ražotnei. Projekts ir daļa no AS "Latvenergo" saules enerģijas risinājumu piedāvājuma saviem partneriem ilgtspējīgas ražošanas veicināšanai. Izmantojot abpusēji ģenerējošus saules paneļus, saules parks nodrošinās daļu no uzņēmuma elektrības pašpatēriņa.

2,36 megavatu (MW) lielā saules parka būvniecību AS "Latvenergo" īstenoja kā pilna cikla būvniecības modeli, sākot ar saules paneļu un to stiprinājumu, invertoru, un beidzot ar sprieguma un transformatoru iekārtu un to sistēmu montāžas materiālu piegādēm un būvniecību. Parks ir aprīkots ar 3600 bi-facial jeb abpusēji ģenerējošiem saules paneļiem, kuri izvietoti, ņemot vērā vietējās zemes reljefa prasības. Jau šobrīd parkā notiek elektroenerģijas ražošana produkcijas vajadzībām, palielinot tās konkurētspēju gan finansiāli, gan kā ilgtspējīgam produktam.

"Еsam spējuši piedāvāt labāko risinājumu ražotnes saules enerģijas parka izveidei. Latvenergo augstu vērtē partneru izvēli, kas paaugstinās ražotnes un visa uzņēmuma darbības efektivitāti, un tas ir būtiski nozares un Latvijas tautsaimniecības attīstībai," saka Uldis Mucinieks, AS "Latvenergo" Pārdošanas direktors.

"Mūsu klienti un sadarbības partneri vairāk nekā 50 pasaules valstīs novērtē ne tikai bērza saplākšņa produktus, bet arī to, cik atbildīgi tie tiek ražoti. Jaunais saules parks gada laikā saražos aptuveni 2000 MWh elektrības, ko izmantosim, lai daļēji nosegtu ražotnes pašpatēriņu. Tādējādi vēl vairāk stiprinām savu konkurētspēju kā ilgtspējīgs ražotājs," uzsver saplākšņa ražotnes Zinaīda Lovnika.

AS "Latvenergo" saules enerģijas segmentā ne tikai īsteno savus ražošanas projektus, bet arī sniedz saules parku ierīkošanas pakalpojumu juridiskajiem klientiem. Šādas veiksmīgas sadarbības rezultātā ar savas jomas līderi - AS "Latvijas Finieris" uzņēmumu grupu, ir tapusi saules elektrostacija ražotnē Vērēmu pagastā Rēzeknē.

Latvenergo projektēšanas komanda savas darbības laikā ir izstrādājusi virkni saules elektrostaciju būvprojektu gan saviem ģenerācijas parkiem, gan juridiskajiem klientiem, sadarbojoties ar uzņēmumiem, ražotnēm, zemju īpašniekiem un citiem, kas vēlas savā teritorijā izveidot saules parku ar visiem tehnoloģiskajiem risinājumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Ekonomika Vidzemes dienvidos uzbūvēts lielākais saules paneļu parks (+VIDEO)

Kokneses SES ar uzstādīto jaudu 5,3 MW turpmāk ik gadu saražos vismaz 5200 MWh atjaunīgās enerģijas.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās Kokneses saules elektrostaciju

Nākamnedēļ atklās Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidoto Kokneses saules elektrostaciju (SES).

Ekonomika Saules enerģijas parka izveidē Spilves pļavās plāno investēt 60-80 miljonus eiro

Rīgas brīvostas pārvalde un Lietuvas uzņēmums "SNG Solar" pirmdien parakstīja līgumu par zemes nomu Spilves pļavu teritorijā saules enerģijas parka attīstīšanai, paredzot investīcijas parka izveidei no 60 līdz 80 miljoniem eiro.