• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Biržās naftas cenu kāpums palēninās

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 08:20, 03.10.2024


Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenu pieaugums palēninājās, mazinoties bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos.



Naftas cenas pieauga par 0,4% Ņujorkas biržā un par 0,5% Londonas biržā, bet otrdien tās bija kāpušas par vairāk nekā 2% pēc tam, kad Irāna izšāva 200 raķetes uz Izraēlu.

"Izraēla paziņoja, ka atriebsies Irānai, bet tirgu šodien tas neuztrauca," atzina "Briefing.com".

Naftas cenu kāpums palēninājās arī pēc datu publiskošanas par neparasti lielu ASV komerciālo jēlnaftas rezervju apjomu. Šie dati arī parādīja naftas produktu piegāžu samazināšanos, kas liecina par vāju pieprasījumu.

Naftas cenas ietekmēja arī laikraksta "Wall Street Journal" ziņa, ka Saūda Arābijas naftas ministrs princis Abdelazīzs bin Salmans esot brīdinājis par to, ka naftas cenas var nokristies līdz 50 ASV dolāriem par barelu, ja citas OPEC+ valstis turpinās pārmērīgu naftas ieguvi. OPEC noliedza šo ziņu kā "pilnīgi nepamatotu".

Uzņēmuma "Nike" akcijas cena saruka par 6,8% pēc ziņojuma par mazāku peļņu un ieņēmumiem. "Tesla" akcijas cena kritās par 3,5% pēc ziņojuma par elektromobiļu piegādēm trešajā ceturksnī, jo ziņojumā minētie skaitļi nebija pietiekami iespaidīgi.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien pieauga par 0,1% līdz 42 196,52 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par mazāk nekā 0,1% līdz 5709,54 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,1% līdz 17 925,12 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,2% līdz 8290,86 punktiem, Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,1% līdz 7577,59 punktiem, bet Frankfurtes biržas indekss DAX saruka par 0,3% līdz 19 164,75 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 0,4% līdz 70,10 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 0,5% līdz 73,90 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena trešdien kritās par 1,7% līdz 38,62 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,1068 līdz 1,1048 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,3286 līdz 1,3266 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 143,57 līdz 146,38 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 83,31 līdz 83,26 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Ekonomika Eksperts: kredītlimits Latvijā ir ar nelielu tendenci samazināties (+VIDEO)

Papildu aktīvas kredītlīnijas un patēriņa kredīti ir vairāk novērojami personām ar sliktu kredītreitingu.

Ekonomika “Tet” tālāko likteni klāj migla

Slepenas sarunas ilgst jau četras nedēļas, taču skaidrības vēl nav.

Lasiet arī

Interesanti fakti Melnais zelts: cik daudz naftas ir palicis Zemes dzīlēs un kad tā beigsies?

Eksperti ir dalīti savos viedokļos par naftas rezervēm: vieni uzskata, ka nafta nekad nebeigsies, bet citi norāda, ka tās pietiks tikai vēl 50 gadus.

Ekonomika Naftas cenas krītas cerībā uz deeskalāciju Tuvajos Austrumos

Naftas cenas pasaulē pirmdien kritās, tirgus dalībniekiem cerot uz deeskalāciju Tuvajos Austrumos, neraugoties uz Irānas triecienu Izraēlai.

Ekonomika Naftas noplūde no Būtiņģes termināļa Latvijai nodarījusi 9000 eiro zaudējumus

Šā gada februārī notikusī noplūde no Būtiņģes naftas termināļa Latvijas videi nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 9000 eiro apmērā, liecina Valsts vides dienesta (VVD) veiktie aprēķini.

Ekonomika Naftas cenas pieaug pēc saspīlējuma Sarkanajā jūrā

Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenas pieauga pēc ASV un Lielbritānijas triecieniem Jemenas hutiešu nemierniekiem, kas pastiprināja saspīlējumu Sarkanajā jūrā.