• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:37, 03.10.2024


Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.



Seminārā kopā piedalījās 128 dalībnieki, galvenokārt blokķēdes, finanšu tehnoloģiju un WEB 3.0. nozares uzņēmumu pārstāvji. Interesi par iespējām saņemt MiCA licenci Latvijā izrādījuši uzņēmumi no Francijas, Turcijas, Lielbritānijas un citām Eiropas valstīm.

Seminārā tika akcentēta Latvijas proaktīvā pieeja Eiropas Savienības kriptoaktīvu (MiCA) regulējuma ieviešanai, kas stāsies spēkā 2025.gadā. Latvijas Bankas eksperti sniedza ieskatu pirmslicencēšanas konsultāciju procesā, piedāvājot uzņēmumiem vadlīnijas, kā nodrošināt atbilstību regulatīvajām prasībām un nodrošināt veiksmīgu kriptoaktīvu licenču pieteikumu izskatīšanu.

"Ar šo vebināru Latvijas Banka uzsver, ka atbilstība normatīvajiem aktiem ir sasniedzama, taču tam ir nepieciešama sagatavošanās, pārredzamība un apņemšanās. Atbalstot potenciālos tirgus dalībniekus, Latvijas Banka piedāvā griezties Inovāciju centrā, kur potenciālie kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzēji var saņemt konsultācijas un norādījumus par regulējumu un licencēšanas procesu. Lai iegūtu vairāk informācijas, iesakām apmeklēt vietni fintechlatvia.eu," komentē Marine Krasovska, Latvijas Bankas Finanšu tehnoloģiju uzraudzības pārvaldes vadītāja.

"Plaši apmeklētais vebinārs apliecina, ka mūsu darbs, popularizējot Latviju kā WEB 3.0. nozarei draudzīgu galamērķi, nes augļus. Mūsu dalība konferencēs Dubaijā, Singapūrā un citos svarīgos tirgos ir piesaistījusi acīmredzamu interesi no visas pasaules, un paldies Latvijas Bankai par proaktīvo pieeju uzņēmumu konsultēšanas procesā," teic Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas (LBAA) izpilddirektors Reinis Znotiņš. "Šobrīd mēs strādājam pie jaunas iniciatīvas - ļaut apmaksāt uzņēmuma pamatkapitālu, izmantojot kriptovalūtas. Tas padarīs Latviju vēl pievilcīgāku ārvalstu kapitālam un nostiprinās mūsu valsti kā nozīmīgu blokķēdes un kripto inovāciju centru."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Ekonomika Biržās naftas cenu kāpums palēninās

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenu pieaugums palēninājās, mazinoties bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos.

Ekonomika Eksperts: kredītlimits Latvijā ir ar nelielu tendenci samazināties (+VIDEO)

Papildu aktīvas kredītlīnijas un patēriņa kredīti ir vairāk novērojami personām ar sliktu kredītreitingu.

Ekonomika “Tet” tālāko likteni klāj migla

Slepenas sarunas ilgst jau četras nedēļas, taču skaidrības vēl nav.

Lasiet arī

Sabiedrība Mācīties nekad nav par vēlu: Jelgavas vecākiem ir interesanta iespēja (+VIDEO)

Pieaugušo izvēle kalpo par būtisku atbalstu arī jaunajai paaudzei.

Sabiedrība Imantā notiks seminārs par traumatisma profilaksi senioriem

Lai izglītotu par senioru traumatisma profilaksi un parādītu iespējas, kā savlaicīgi pasargāt pašam sevi vai nepieciešamības gadījumā atbalstīt arī savus tuviniekus, Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar SIA "Rīgas veselības centrs" aicina apmeklēt semināru senioriem par traumatisma profilaksi "Mans ķermenis ir mana pils".

Ekonomika Rīkos semināru uzņēmējiem par iespējām Ukrainas ekonomikas rekonstrukcijā

Lai informētu par Latvijas uzņēmēju iespējām piedalīties Ukrainas atjaunošanā un tās ekonomikas rekonstrukcijā, otrdien, 29.augustā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) organizē semināru, informē LTRK pārstāvji.

Ekonomika Šodien notiks seminārs par uzņēmējdarbības iespējām «Fintech» nozarē

Šodien plkst.15 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) namā notiks seminārs "Jaunuzņēmumi un inovācijas - vai katrs var būt "FinTech"?", aģentūru LETA informēja LTRK pārstāvji.