• Ādolfs,
  • Ilgonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


106 jauni ārvalstu projekti - sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro!

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:38, 26.09.2024


Piektdien, 27.septembrī, notiks 28. Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) augsta līmeņa sanāksme. Valdība un investori diskutēs par investīciju vidi Latvijā un nepieciešamajiem pasākumiem tās attīstīšanai.



Saskaņā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras datiem šī gada pirmajos astoņos mēnešos reģistrēti 106 jauni ārvalstu investīciju projekti, kur sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro. Tostarp 29 ārvalstu investīciju projekti jau ir apstiprināti, kur investori pieņēmuši pozitīvu lēmumu investēt Latvijā. Apstiprinātie projekti jau nesuši 265 miljonu eiro lielas investīcijas un radījuši 1300 jaunas darbavietas.

Tajā pašā laikā ir virkne aktīvu, iepriekšējos gados uzsāktu investīciju projektu, pie kuriem vēl turpinās darbs. Visstraujākais investīciju pieaugums vērojams viedo materiālu izstrādes un fotonikas jomā, kur investīciju apjoms šobrīd sasniedz 294 miljonus eiro (92% pieaugums pret 2023.gadu). Taču absolūti lielākais investīciju apjoms ir bioekeonomikas projektos, kas no šā gada janvāra līdz augustam sasniedz 4,7 miljardus eiro.

Latvijas valdības un FICIL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999.gada, to mērķis ir nodrošināt strukturētu informācijas un viedokļu apmaiņu starp investoriem un vietējiem politikas veidotājiem, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi un sekmētu ārvalstu investīciju ieplūdi Latvijā. Latvijas valdības un FICIL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augsta līmeņa ierēdņi un FICIL biedru uzņēmumu vadītāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Lauksaimnieki aicina atvieglot darbinieku piesaisti no trešajām valstīm

Nepieciešams pilnveidot darbaspēka piesaisti no trešajām valstīm, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sanāksmē akcentēja sanāksmes dalībnieki.

Ekonomika Vai Latvija pievienosies Ziemeļvalstīm Bitcoin meklējumos (+VIDEO)

Digitālos aktīvus tagad droši iegādājas arī pašas konservatīvākās un piesardzīgākās finanšu institūcijas.

Ekonomika Vidējais kredīts valstī ir 81 000 eiro, kas ir mazākais Baltijā (+VIDEO)

Mājokļa iegādei vai būvniecībai reģionos ģimenēm pieejams Altum atbalsts līdz pat 50% apmērā no aizdevuma summas.

Ekonomika Bijušais EDzL vadītājs: Rail Baltica vadlīnijas ir mainījušās simtiem reižu

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvprojektēšanas vadlīnijas ir mainījušās simtiem reižu, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja bijušais par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.