Plānots vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa režīmu

Ekonomika
LETA 13:36, 24.09.2024 0

Plānots samazināt administratīvo slogu, vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu un padarīt to draudzīgāku nodokļu maksātājiem, kuri saimniecisko darbību veic neregulāri, paredz Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie un saskaņošanai virzītie grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā.

 

Ja MUN maksātājs taksācijas periodā būs pārtraucis MUN maksāšanu un saimniecisko darbību un tajā pašā taksācijas periodā nebūs atkārtoti reģistrējis saimniecisko darbību citā nodokļu režīmā, tam būs tiesības atkārtoti reģistrēties par MUN maksātāju.

Par vienu taksācijas periodu (kalendāra gadu) tiek pagarināts Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteiktais laika periods, pēc kura MUN maksātājs zaudē MUN maksātāja statusu, ja tam nav bijis apgrozījums.

Savukārt no 2026.gada fiziskām personām - saimnieciskās darbības veicējiem, kuri saimniecisko darbību veic neregulāri, tiek paredzēta iespēja izvēlēties reģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējiem un pieteikties MUN maksātāja statusa iegūšanai uz terminētu laika periodu - vienu vai vairākiem ceturkšņiem taksācijas perioda ietvaros.

Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā tiek virzīti likumprojekta "Par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam" pavadošo likumprojektu paketē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Bankas prezidents: ekonomikas izaugsme pašlaik ir vājāka, nekā gaidīts

Latvijas ekonomikas izaugsme pašlaik ir vājāka, nekā gaidīts un ir virkne lietu, kas Latvijai ir darāmas, lai izaugsmi "pastumtu" uz priekšu, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Ekonomika Būvdarbi turpinās 54 valsts ceļu posmos

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi turpinās 54 posmos, un visvairāk darbu ir uz reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Ekonomika Ap 60% Latvijā izdzertā alus, tiek ievests no citām valstīm (+VIDEO)

Konkurence ir milzīga, vietējais tirgus - mazs un pārsātināts.

Ekonomika Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas un Kalifornijas uzņēmējiem

Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētās tirdzniecības misijas laikā ASV parakstīs sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Kalifornijas štata Draudzības komiteju ("California State Friendship Committee").

Lasiet arī

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Ekonomika Darbaspēka nodokļu izmaiņas pašvaldībām radīs negatīvu fiskālu ietekmi

Plānotās darbaspēka nodokļu izmaiņas vistiešākajā veidā radīs negatīvu fiskālu ietekmi uz pašvaldību budžetiem, vērtē Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole".

Ekonomika Izveidots «Algas kalkulators» algas aprēķinam 2025.gadā pēc nodokļu izmaiņām

Lai darba ņēmēji varētu aprēķināt savu darba algu 2025.gadam atbilstoši izstrādātajam darbaspēka nodokļu piedāvājumam, Finanšu ministrijas (FM) mājaslapā publicēts "Algas kalkulators", informē FM.

Sabiedrība No nākamā gada plānots paaugstināt IIN likmi

No nākamā gada plānots paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, noteikt fiksētu un lielāku neapliekamo minimumu, kā arī paaugstināt minimālo algu, piektdien preses konferencē sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).