Bateriju elektrovilcienu iegādei varētu izmantot līzingu

Ekonomika
LETA 19:40, 24.09.2024 0

Bateriju elektrovilcienu iegādei varētu izmantot līzingu, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) vadītājs Dins Merirands.

 

Viņš skaidroja, ka ATD sagatavojusi šo vilcienu iegādes finansējuma piedāvājumu, kas neparedz Eiropas Savienības (ES) finansējuma izmantošanu, bet gan līzinga finansējumu, par ko arī vairākas kredītiestādes esot izrādījušas interesi.

Merirands sacīja, ka ATD iepirkumu komisija turpina darbu pie personu apvienības "Škoda Transportation - Škoda Vagonka" ("Škoda") piedāvājuma izvērtēšanas, uzdodot vienīgajam pretendentam papildjautājumu par bateriju veiktspēju un tehniskajiem parametriem. Merirands prognozēja, ka iepirkuma komisija varētu pabeigt darbu šoruden.

Ja tiks izlemts iegādāties "Škoda" bateriju vilcienus, tad tos būtu jāsaražo 42 mēnešu laikā, piebilda Merirands.

Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs raidījumā sacīja, ka ceļš uz alternatīviem finansējuma avotiem ir pareizs, un jāsaprot, kā finansēt šo vilcienu iegādi.

Ja tiks izvēlēts līzinga modelis, tad būtu nepieciešams ap 20% jeb 20 miljonu eiro avansa maksājums, lai ražotājs sāktu darbu pie vilcienu ražošanas, piebilda Dubkēvičs.

Iepirkumu bateriju elektrovilcienu iegādei ATD izsludināja 2022.gada aprīlī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Bankas prezidents: ekonomikas izaugsme pašlaik ir vājāka, nekā gaidīts

Latvijas ekonomikas izaugsme pašlaik ir vājāka, nekā gaidīts un ir virkne lietu, kas Latvijai ir darāmas, lai izaugsmi "pastumtu" uz priekšu, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Ekonomika Būvdarbi turpinās 54 valsts ceļu posmos

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi turpinās 54 posmos, un visvairāk darbu ir uz reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Ekonomika Ap 60% Latvijā izdzertā alus, tiek ievests no citām valstīm (+VIDEO)

Konkurence ir milzīga, vietējais tirgus - mazs un pārsātināts.

Ekonomika Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas un Kalifornijas uzņēmējiem

Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētās tirdzniecības misijas laikā ASV parakstīs sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Kalifornijas štata Draudzības komiteju ("California State Friendship Committee").

Lasiet arī