• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā nav mainījušās

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:21, 11.09.2024


Šī gada augustā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās netika konstatētas izmaiņas, un, salīdzinot arī ar 2024.gada sākumu, sērijveida dzīvokļu cenas nav mainījušās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.


Foto: LETA

Augustā sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājās 848 eiro par kvadrātmetru. Cenas bija par vidēji 48% zemākas nekā 2007.gada 1.augustā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar 2024.gada sākumu, augustā sērijveida dzīvokļu cenas saglabājās līdzīgas, savukārt, salīdzinot ar 2023.gada sākumu, cenas augustā bija par 7% zemākas.

Par spīti nelielām dzīvokļu cenu svārstībām vairākos mikrorajonos 2024.gada augustā šogad dzīvokļu cenas vērtējamas kā stabilas, teikts pārskatā.

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024.gada sākuma dzīvokļu cenas gan pazeminājās, gan palielinājās. Cenu izmaiņas šogad "Arco Real Estate" ieskatā vērtējamas kā nelielas, izņemot Vecmīlgrāvi, kur novērots lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma - par 2,9%. Arī Juglā šogad vērojams viens no lielākajiem dzīvokļu cenu kritumiem. Savukārt Zolitūdē šogad konstatēts vislielākais cenu pieaugums - par 0,6%. Citos mikrorajonos cenu izmaiņas šogad nepārsniedza 1%.

Augustā dzīvokļu cenās izmaiņas bija niecīgas, teikts pārskatā. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena nedaudz samazinājās tikai divu istabu dzīvokļiem - par 0,2%. Savukārt vienas, trīs un četru istabu dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena augustā nemainījās.

Augustā Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērotas gan pozitīvas, gan negatīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu samazinājums novērots Bolderājā un Imantā, kur cenas mēneša laikā samazinājās par 0,6%. Savukārt augustā dzīvokļu cenas minimāli palielinājās vienīgi Purvciemā, Pļavniekos un Mežciemā - par 0,1-0,4%. Gandrīz pusē no Rīgas lielākajiem mikrorajoniem cenu izmaiņas augustā netika novērotas.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas augustā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 1069 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena augustā bija Bolderājā - 640 eiro par kvadrātmetru, kas augustā nedaudz samazinājās.

Augustā visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 52 000 līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 26 000 līdz 44 000 eiro atkarībā no mikrorajona.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Stratēģiskais investors airBaltic kapitālā var ienākt arī vēlāk

Paredzēts, ka stratēģiskais investors Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" ienāks pirms akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), taču nav izslēgta arī iespēja, ka tas var notikt pēc IPO, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Latvijā pieaudzis ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad septiņos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 4,8% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 2,648 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Ekonomika Pirmo reizi Latvijas vēsturē tiesās personas par manipulācijām biržā

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā pirmo reizi Latvijā apsūdzētas divas personas par nelikumīgām manipulācijām "Nasdaq Riga" biržā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā tiks uzbūvēti vismaz 1000 pieejamas cenas īres dzīvokļi

Rīgas pašvaldība sāks darbu pie pieejamu īres dzīvokļu attīstības programmas, iesaistoties valsts programmā, lai nodrošinātu mājokļa atbalstu pašvaldības funkciju veikšanai svarīgās profesijās nodarbinātiem speciālistiem un viņu ģimenēm, nolemts Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā.

Ekonomika Olaines novadā varētu uzbūvēt 80 pieejamas cenas īres dzīvokļus

Olaines novadā ar pašvaldības atbalstu varētu uzbūvēt mājas ar 80 pieejamas cenas īres dzīvokļiem, ziņo pašvaldība.

Ekonomika Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros

Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros, Jūrmalā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.