Sašutumu izraisīja ideja par slieksni skaidras naudas darījumiem 750 eiro apmērā

Ekonomika
VS.LV 12:45, 25.08.2024 0

"Kremļa rokas puiši un meičas ar lipīgiem pirkstiem".

 

Sociālā tīkla X (agrāk Twitter) apmeklētājus saniknoja slavenā politologa Jāņa Ikstena ieraksts: "Turpmāk VID kontrolēs visu, kas tiks pirkts vai pārdots skaidrā naudā dārgāk par 750 eiro".

Varbūt neviens no komentētājiem nevēlas palīdzēt valdībai iegūt vairāk nodokļu. Un visi raksta indīgus paziņojumus.

Eriks Stendzenieks: "Kirdik Vienotības naudas plūsmai".

Raivis Strēlnieks: "Veikalos gaidāmas Akcijas par 749 EUR".

Alvis: "A kā tas tehniski plānots? Maksājot skaidrs 750+ būs pase vai ID jāuzrāda? Un, ja nav, tad pirkums nebūs? Vai pietiks, ja es kādu vārdu uzvārdu nosaukšu?"

Spirit of time: "Bībelē, Jāņa atklāsmes grāmatā ir sekojoši vārdi par pasaules pēdējām dienām: ".....nevienam nebūs ļauts ne pirkt, ne pārdot, kam nebūs zvēra zīmes". Acīmredzot, ar zvēru ir domāts totalitārs režīms, bet ar zvēra zīmi - attālināti kontrolējams bankas konts čipa veidā".

Roberts: "Jaunie boļševiki: PRO. Ļaunā Vienotība. Izbālējušie zemes nieki. ie bezkauņas grauj Latviju ar nolūku iznīcināt 18-11-18 Latviju. Kremļa rokas puiši un meičas ar lipīgiem pirkstiem. Vai nerauj korķi kad ienāk prātā doma, ka varētu nākties pieskarties pie kloča pie kura..."

Andris: "Ja VID vadītāja neredzēja viena Kariņa kino Pionieris darījumā izvairīšanos no visu nodokļu nomaksas, tad tagad redzēs miljonu 750€ skaidrās naudas darījumus? Nopietni?"

Reinis Ceplis: "Būs cilvēkiem darbs. Skaitīs numurus uz naudas zīmēm - katrs tomēr unikāls. Piesaistīs Bolt studentus praksē".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika LU rektors piedāvā līdzekļus budžetam meklēt ar PVN celšanu

Pensiju vietā līdzekļus budžetam vienkāršāk būtu meklēt ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) celšanu, intervijā TV3 pauda Latvijas Universitātes rektors, ekonomists Gundars Bērziņš.

Ekonomika Gauss: Stratēģiskais investors airBaltic kapitālā var ienākt arī vēlāk

Paredzēts, ka stratēģiskais investors Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" ienāks pirms akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), taču nav izslēgta arī iespēja, ka tas var notikt pēc IPO, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Latvijā pieaudzis ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad septiņos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 4,8% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 2,648 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Lasiet arī

Ekonomika Noraida iniciatīvu par par skaidras naudas aprites nostiprināšanu Satversmē

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien noraidīja iedzīvotāju iniciatīvu par par skaidras naudas aprites nostiprināšanu Satversmē.

Ekonomika Latvijā 17% iedzīvotāju ikdienas norēķinos izmanto skaidru naudu

Latvijā 17% iedzīvotāju ikdienā norēķinus veic skaidrā naudā, kamēr 82% pirkumiem galvenokārt izmanto maksājumu karti, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto iedzīvotāju aptauju.

Sabiedrība Tiesības uz skaidras naudas apriti jāieraksta Satversmē! Par to vāc parakstus

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par skaidras naudas aprites ierakstīšanu Satversmē.

Sabiedrība VID iesniegums automātiskai nodokļa atmaksai jāiesniedz līdz septembra beigām

Iedzīvotāji aicināti līdz šā gada 30.septembrim paziņot Valsts ieņēmumu dienestam (VID), ka vēlas saņemt nodokļa pārmaksu automātiski, bez gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.