• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: visbiežāk vecāki krāj naudu bērnu izglītībai

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:59, 25.08.2024


Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuri veic uzkrājumus bērnu nākotnei, visbiežāk to dara ar mērķi finansiāli atbalstīt izglītības iegūšanu, informēja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.



Piektā daļa jeb 21% vecāku no tiem, kas krāj naudu bērniem, to dara ar mērķi palīdzēt viņiem iegādāties mājokli, savukārt 15% krāj bez konkrēta mērķa, lai, sasniedzot pilngadību, jaunietis pats izlemtu, kur tērēt uzkrātos līdzekļus.

Biežāk minēto krāšanas mērķu vidū ir arī bērna talantu attīstība un ar to saistītas izmaksas, piemēram, sporta ekipējuma vai mūzikas instrumentu iegāde, - šim nolūkam uzkrājumus veic 13% vecāku, no tiem, kas vispār krāj.

Automašīnas iegāde kā uzkrājumu mērķis ir 6% naudu bērniem krājošo vecāku, savukārt savas atvases kāzām naudu vēlas uzkrāt 3% no krājošo vecāku.

Regulāru ikmēneša iemaksu uzkrājumam bērnu nākotnei novirza tikai piektā daļa jeb 19% respondentu. No tiem līdz 20 eiro mēnesī uzkrājumiem bērniem novirza 3%, līdz 50 eiro - 8%, līdz 100 eiro - 5%, bet 100 un vairāk eiro - 3% vecāku.

Savukārt 15% respondentu nespēj nosaukt konkrētu summu, jo iemaksu uzkrājumam veic tikai tad, kad ir pieejami brīvie līdzekļi.

Reprezentatīvu aptauju par ilgtermiņa uzkrājumu mērķiem banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2024.gada augustā, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 3000 Baltijas valstu iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji jūtas finansiāli nedroši par savām vecumdienām

Gana liela daļa Latvijas iedzīvotāju nav pārliecināti par savu finansiālo stabilitāti pensijas vecumā - tikai katrs piektais nešaubās par savu finansiālo labklājību vecumdienās, bet vairāk nekā 40% aptaujāto jūtas nedroši, informēja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Latvijas valsts obligācijas pārdotas 100 miljonu eiro apmērā

Konkurējošajā izsolē trešdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 100 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

Kriminālziņas Eiro viltojumu skaits pērn Latvijā pieaudzis par 40,4%

Latvijā eiro viltojumu skaits pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu pieaudzis par 40,4%, informē Latvijas Banka.

Ekonomika Bezskaidrās naudas maksājumu īpatsvars sasniedzis Latvijā augstāko līmeni

Bezskaidrās un skaidrās naudas maksājumu attiecība Latvijā 2024.gada februārī bija 77% pret 23%, informē Latvijas Bankas pārstāvji, atsaucoties uz jaunāko 2024.gada pavasara Latvijas Bankas "Maksājumu radaru".