• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Senioru ģimenes māju izveidei Latvijā tiks tērēti 56 miljoni eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:18, 02.08.2024


Eiropas finansējums nodrošinās virkni projektu.


Klienti dzīvos omulīgos dzīvokļu apstākļos kā mājās.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi papildu uzsaukumu atklātai projektu atlasei, aicinot pieteikties Atveseļošanas fonda (AF) finansējumam. Vairāk nekā 56 milioni eiro pieejami jaunu ģimeniskai videi pietuvinātu aprūpes pakalpojumu sniegšanas vietu izveidei pensijas vecuma personām.

Pieteikties AF finansējumam var pašvaldības, pašvaldības iestādes, pašvaldības kapitālsabiedrības, komersanti, biedrības vai nodibinājumi.

Atbilstoši programmas nosacījumiem ar investīcijām paredzēts nodrošināt pāreju no institucionālas ilgtermiņa aprūpes sniegšanas uz kopienā balstītas aprūpes modeli un attīstīt ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma pieejamību pašvaldībās pensijas vecuma personām, saglabājot personas neatkarību un tās aprūpē iesaistīto ģimenes locekļu nodarbinātību.

Šajā atlases kārtā pieejamais AF finansējums ir 56 020 977 eiro. Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz š.g. 9.septembrim. Projektu atlases dokumentācija publicēta CFLA tīmekļvietnē cfla.gov.lv.

CFLA potenciālos projekta iesniedzējus aicina uz vebināru par programmas nosacījumiem un projektu iesniegumu sagatavošanu.

AF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts Labklājības ministrijas izstrādātā 3.1. reformu un investīciju virziena "Reģionālā politika" 3.1.2. reformas "Sociālo un nodarbinātības pakalpojumu pieejamība minimālo ienākumu reformas atbalstam" 3.1.2.3.i. investīcijas "Ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojuma noturība un nepārtrauktība: jaunu ģimeniskai videi pietuvinātu aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstība pensijas vecuma personām" otrās kārtas ietvaros. Informācija par visām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā "Projektu atlases".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Uzņēmējs: Latvijā varētu atrast darbu 88 tūkstošiem cilvēku (+VIDEO)

Mazās valstīs darbā iekārtošanas aģentūrām ir liela nozīme.

Ekonomika VID sazināsies ar zemas algas maksājošiem 260 būvniecības uzņēmumiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajā laikā plāno sazināties ar netipiski zemas algas maksājošiem 260 būvniecības uzņēmumiem, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Panākta vienošanās par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām

Koalīcijā un starp sociālajiem partneriem panākta vienošanās par nodokļu samazinājumu personām, kas pelna līdz 3000 eiro mēnesī, šovakar LTV raidījumā "Šodienas jautājums" teica valdību veidojošās partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs (P).

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzknē notiek rūpes un uzmanības akcija senioriem (VIDEO)

Valsts pilsētas iedzīvotāji aicināti sarūpēt dāvanas pensionāriem.

Sabiedrība Imantā notiks seminārs par traumatisma profilaksi senioriem

Lai izglītotu par senioru traumatisma profilaksi un parādītu iespējas, kā savlaicīgi pasargāt pašam sevi vai nepieciešamības gadījumā atbalstīt arī savus tuviniekus, Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar SIA "Rīgas veselības centrs" aicina apmeklēt semināru senioriem par traumatisma profilaksi "Mans ķermenis ir mana pils".

Sabiedrība Senioru Saeima: Steidzami jāievieš pasākumi nabadzības risku novēršanai

Gados vecāku cilvēku interešu aizstāvībai būtisks ir kvalitatīvs senioru nevalstisko organizāciju (NVO) un valsts pārvaldes dialogs, tai skaitā arī par tādām senioriem vitāli svarīgām tēmām kā nabadzības risku mazināšana, sociālā atbalsta pasākumu klāsta paplašināšana un empātijas trūkums valsts institūcijās, šādu vērtējumu pauda biedrības "Latvijas senioru kopienu apvienība" (LSKA) struktūrvienība "Senioru Saeima".