• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pozitīvs signāls nozarei: Rīgā atgriežas vācu tūristi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:17, 17.07.2024


Viesu skaits Rīgā maijā pieaudzis par 15%, un pirmo reizi kopš 2019.gada pirmajā vietā pēc viesu skaita atgriezusies Vācija.


Foto: LETA

Centrālās statistikas pārvaldes maija statistika liecina, ka Vācijas tūristu skaits uzrādījis 50% pieaugumu salīdzinājumā ar 2023. gadu.

Tāpat ievērojams pieaugums vērojams viesu skaitam no Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas un Somijas. Kopumā Rīgu apmeklējuši 76% no visiem ārvalstu tūristiem, kas ieradušies Latvijā.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs uzskata, ka Vācijas nonākšana pirmajā vietā pēc vairākiem gadiem ir ļoti pozitīvs signāls nozarei, jo apliecina, ka mazinās ģeopolitiskās situācijas ietekme.

Ja šī tendence turpināsies un tirgus atjaunosies tikpat strauji, tas būtiski ietekmēs kopējo tūristu skaitu gadā.

Lieliskus rezultātus un potenciālu attīstībai parāda arī Polija, kurā Rīga šogad pirmo reizi reklamējusies, skaidroja Bikovs.

Šī gada prioritārās mērķa valstis tūrisma jomā Rīgai ir Polija, Somija un Norvēģija, kurās pašlaik norit vasaras sezonas kampaņas. Tiek izmantotas vides un sabiedriskā transporta reklāmas atpazīstamības veicināšanai, kā arī digitālās reklāmas "Google" un "Meta" platformās.

Polijā publicētas vairāk nekā 25 preses relīzes un raksti par Rīgu. Tiek organizētas arī 10 viedokļu līderu un trīs mediju vizītes. Pozitīvu tendenci apliecina mājas lapas apmeklējums - "liveriga.com" vietnes apmeklējums no Polijas pieaudzis par 484% salīdzinājumā ar 2023.gadu.

Plānota arī trešā kampaņa mērķa valstīs ziemā, kuras gaitā tūristus aicinās izbaudīt Rīgas Ziemassvētku tirdziņu un Gaismas takas.

Vasaras sākumā Polijā veikts pētījums par poļu asociācijām un vēlmi apmeklēt Rīgu. Ceļojumu uz Latvijas galvaspilsētu apsver 55% aptaujāto, bet līdz šim Rīgu ir apmeklējuši 14% poļu.

Kopumā 88% poļu ir dzirdējuši par Rīgu, taču tikai 12% no viņiem var lepoties ar labām zināšanām par pilsētu. Lielākā daļa respondentu, kas jebkad ir apmeklējuši Rīgu, vēlētos to darīt atkal. Šādu atbildi snieguši 83% aptaujāto.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Interesanti fakti 28 Mājas kafejnīcas viesus gaidīs no Kaplavas līdz pat Jaunjelgavai (+VIDEO)

Vairākās vietās varēs baudīt tieši Sēlijai īpašas receptes.

Interesanti fakti Noslēpumainā Kurzemes Irbene aicina pievienoties skrējienam (+VIDEO)

Mūsdienās šeit darbojas Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs.

Sabiedrība Spānijā un Portugālē iestrēgušie 147 ceļotāji nogādāti Latvijā

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas Konsulāro departamentu uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas, kā arī 66 ceļotāju repatriācija no Portugāles uz Latviju noslēgusies veiksmīgi, informē PTAC.

Interesanti fakti Valmieras novads aicina jautri atvadīties no vasaras (+VIDEO)

Katrā objektā jāatrod pastkastīte, tajā atradīsies vēstule uz kuras atradīsiet objekta raksturojošu vārdu vai frāzi.