• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas brīvosta uzrunājusi arī Vidusjūras baseina operatorus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:59, 11.07.2024


Rīgas brīvostas pārvalde regulāras prāmju satiksmes atjaunošanai uzrunājusi arī Vidusjūras baseina prāmju operatorus, intervijā aģentūrai LETA sacīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Sandis Šteins.


Foto: LETA

Šteins skaidroja, ka Rīgas brīvosta vēlas un vienmēr ir gribējusi prāmju satiksmi, tomēr ir bijuši ekonomiska rakstura iemesli, kādēļ prāmji no Rīgas ir aizgājuši.

"Sarunas notiek gan ar Igaunijas prāmju operatoru "Tallink", kas šeit jau ir strādājis, gan ar Zviedrijas "Viking Line". Kopumā pārvadājumu Baltijas jūrā nav tik daudz - tikai pieci, un sarunas notiek arī ar pārējiem, bet tiem, kuri pašlaik strādā Liepājā un Ventspilī, lielas intereses mest loku līdz Rīgai nav," sacīja Šteins.

Lai paplašinātu iespējas, viņš atzīmēja, ka notiek sarunas arī ar dažiem prāmju satiksmes operatoriem, kuri strādā Vidusjūras baseinā, jo viņiem tā būtu tirgus paplašināšana šajā virzienā.

"Turklāt viņi jau tad neskatās uz vienu līniju, piemēram, Rīga-Stokholma, bet jau plašāk. Arī mums ir jāsāk saprast, ka Stokholma vai Helsinki nebūt nav vienīgais iespējamais virziens. Bija laiks, kad tas tā bija, bet tagad ir jāskatās plašāk, jo lielas iespējas prāmju satiksmē šodien ir tieši kravas mašīnu pārvadāšanai," papildināja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Pēc viņa teiktā, jaunās Eiropas Savienības prasības nosaka, ka kravas automašīnu šoferiem ir jābūt naktsmītnēm, un tas pārvadājumus sadārdzina. Tādējādi variants, ka viens kravas automašīnas šoferis atbrauc ar mašīnu līdz prāmim, tad tā ar prāmi tiek pārvesta līdz citai ostai Vācijā vai citā valstī un tur to paņem jau cits šoferis, viņaprāt, ir ļoti interesants kravu pārvadājumu uzņēmumiem.

"Pirms desmit gadiem tas tā nebija, tagad ir, un tam ir liela perspektīva. Arī daudziem vieglo mašīnu šoferiem pievilcīgi kļūst šādā veidā nonākt tālāk Eiropā, apejot braucienu cauri Lietuvai un Polijai. Tādēļ perspektīvas tam ir, jāatrod tikai pareizais operators," piebilda Šteins.

Viņš uzsvēra, ka šis jautājums jāskatās arī kontekstā ar pasažieru termināli, kas plānots tuvāko gadu laikā.

"Ja to sapin kopā ar Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un Rīgas lidostas stacijas attīstību, tad šeit arī parādās ļoti ērts variants, kā cilvēki var ierasties uz kruīza kuģiem. Tas uzreiz veidotu lielāku tūristu kustību, turklāt tad cilvēki Rīgā arī uzkavētos. Tas ir ļoti pozitīvs projekts un šobrīd iet uz priekšu," atzīmēja Šteins.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Ledlauzis «Foros» par vienu miljonu eiro pārdots Igaunijā

Rīgas brīvostas pārvaldei piederošā SIA "LVR Flote" ledlauzi "Foros" pārdevusi par vienu miljonu eiro Igaunijas uzņēmumam "Nord Company", aģentūra LETA noskaidroja Rīgas brīvostā.

Ekonomika Rīgas ostā divos mēnešos pārkrauto kravu apmērs samazinājies par 12,1%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos divos mēnešos pārkrauti 3,156 miljoni tonnu kravu, kas ir par 12,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.

Ekonomika Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Ministru kabinets nākamnedēļ lems par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu un viņa vietā liekot degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes locekli Sandi Šteinu, liecina EM sagatavotais rīkojuma projekts.