• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:41, 02.07.2024


"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.


Foto: LETA

Darbu svinīgā sākšana paredzēta Ķieģeļu ielā 11 un Ķieģeļu ielā 13 plkst.12. Klātesošie tiks informēti par "Altum" zemas īres maksas mājokļu būvniecības atbalsta programmu, kā arī turpmākajiem plāniem.

Pasākumā piedalīsies ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, kā arī "Valmieras namsaimnieka" valdes priekšsēdētājs Andris Kabraks.

Līdztekus svinīgajām uzrunām un karoga pacelšanai, sākot būvdarbus, pasākumā plānots informēt par izveidoto valsts atbalsta programmu, kas līdzfinansēta no Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda, tās nosacījumiem un noslēgtajiem līgumiem citās pašvaldībās.

Jau ziņots, ka starp "Valmieras namsaimnieku" un SIA "Monum" noslēgts līgums par divu jaunu īres namu būvniecību Valmierā. Jaunajā projektā uzbūvēs divas gandrīz nulles enerģijas piecu stāvu daudzdzīvokļu mājas ar 120 dzīvokļiem. Tās būvēs līdzās jau esošajiem īres namiem. Kopējās projekta investīcijas paredzētas 12,1 miljona eiro apjomā.

Izvērtējot līdzšinējo pieprasījumu pēc dzīvojamās platības īres namos, paredzēts, ka jaunajā projektā būs 52 divistabu (40,46-44,02 kvadrātmetri), 58 trīsistabu (54,52-61,67 kvadrātmetri) un desmit četristabu (72,75 kvadrātmetri) dzīvokļi. Divi no tiem pielāgoti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Katram dzīvoklim paredzēta viena slēgta velo novietne, kā arī atsevišķiem dzīvokļiem paredzēts izbūvēt balkonu. Pie ēkām izveidos labiekārtotu teritoriju ar atpūtas zonām un ierīkos stāvlaukumu.

Jaunos īres namus būvēs ar valsts programmas mājokļu būvniecībai reģionos atbalstu, kas tiek finansēta no Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda līdzekļiem. Aprēķināts, ka Valmierā jaunajās dzīvojamās mājās īres maksa kopā ar pārvaldīšanas maksu, nekustamā īpašuma nodokli, apdrošināšanu un uzkrājumu būs aptuveni seši eiro kvadrātmetrā, taču tā var mainīties atbilstoši gada vidējai inflācijai valstī.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, izīrējot dzīvokļus, jāņem vērā vairāki nosacījumi, kuri ir labvēlīgāki potenciālajiem īrniekiem ar zemākiem mājsaimniecības kopējiem ienākumiem. Noteikti ienākumu "sliekšņi", lai varētu pieteikties dzīvokļa īrei. Savukārt Valmieras novada pašvaldības dome ir apstiprinājusi saistošos noteikumus "Par dzīvokļu izīrēšanas kārtību zemas īres dzīvojamās mājās Valmieras valstspilsētā", kuros noteiktas prioritārās grupas īres tiesību piešķiršanai. Reģistrēšanās īres rindai prognozējoši uzsāksies 2025.gada sākumā.

Valmierā šis būs otrais īres daudzdzīvokļu namu būvniecības projekts, kuru īsteno Valmieras novada pašvaldības 100% kapitālsabiedrība "Valmieras namsaimnieks". Attīstoties uzņēmējdarbības videi, Valmierā nemainīgi saglabājas augsts pieprasījums pēc pieejama, kvalitatīva un energoefektīva dzīvojamā fonda. Piedāvājot īrei mūsdienīgus mājokļus par zemām īres cenām, pašvaldības mērķis ir paaugstināt pilsētas konkurētspēju kvalificēta darbaspēka piesaistē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn

Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn, prognozē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Ekonomika FM: tirdzniecības konfidences rādītāju pasliktinājums nav būtisks (+VIDEO)

Tomēr augstais cenu līmenis straujās inflācijas dēļ iepriekšējos divos gados neļauj strauji kāpināt patēriņu.

Ekonomika «Coface» šogad Latvijā sagaida IKP pieaugumu par 1,8%

Risku pārvaldības kompānija "Coface" šogad Latvijā un Lietuvā sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu par 1,8%, savukārt Igaunijai otro gadu pēc kārtas tiek prognozēta recesija, sagaidot IKP kritumu par 0,2%, informē "Coface" pārstāvji, atsaucoties uz "Coface" ekspertu novērtējumu jaunākajā risku barometra pētījumā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Lasiet arī