• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šogad Rīgu varētu apmeklēt par 15% vairāk ceļotāju nekā pērn

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:21, 12.06.2024


Šogad Rīgu varētu apmeklēt par 15% vairāk ceļotāju nekā pagājušajā gadā, kad tika uzņemti 1,2 miljoni ārvalstu viesu, aģentūrai LETA prognozēja Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras Tūrisma pārvaldes vadītāja Ieva Lasmane.


Foto: LETA

Viņa sacīja, ka liela ietekme uz tūrisma plūsmu ir starptautisku vai lielu pasākumu norisei Rīgā - pērn tie bija Pasaules čempionāts hokejā, Dziesmu un deju svētki, "Rimi" Rīgas maratons un Pasaules čempionāts skriešanā.

Tostarp viņa minēja, ka, piemēram, "Rimi" Rīgas maratonā pagājušajā gadā piedalījās dalībnieki no 76 valstīm. Maratona laikā vidējie dienas tēriņi dalībniekiem no Baltijas valstīm bija 271 eiro, no Ziemeļvalstīm - 352 eiro, no citām Eiropas valstīm - 298 eiro, savukārt ceļotājiem no trešajām valstīm - 514 eiro.

Lasmane atzīmēja, ka minētā pasākuma organizēšana valsts ekonomikai piesaistīja 3,69 miljonus eiro ārvalstu naudas, tostarp Rīgas naktsmītņu, restorānu un kafejnīcu sektoram tika piesaistīti 1,649 miljoni eiro.

"Ņemot vērā, ka tūrisms Rīgā ir izteikti sezonāls - aktīvajā periodā no maija līdz septembrim Rīgu apmeklē apmēram 45% no kopējā tūristu skaita gadā -, tieši sezonalitātes mazināšana ir viens no Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras mērķiem," pauda Lasmane.

Vienlaikus Tūrisma pārvaldes vadītāja sacīja, ka pirms kara Ukrainā aptuveni 14% no kopējās tūrisma plūsmas bija ceļotāji no Krievijas un Baltkrievijas, taču patlaban tiek strādāts pie jauniem mērķa tirgiem, piemēram, Polijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, lai atgūtu apmēram 200 000 zaudēto tūristu.

Lasmane norādīja, ka šajā gadā būtiskākie akcenti un notikumi, kas tiek izmantoti reklāmas kampaņās ārvalstīs, ir "Michelin Guide" ieteiktie restorāni un gastronomijas kultūra, kā arī aktīvi tiek veidots un reklamēts saturs par citām šī gada lielākajām norisēm Rīgā, piemēram, "Rimi" Rīgas maratonu, FIA pasaules rallija čempionāta posmu "Tet Rally Latvia", "Positivus" festivālu un citiem.

Taujāta par finanšu līdzekļiem, kurus plānots novirzīt Rīgas popularizēšanai, Lasmane sacīja, ka šajā gadā plānotais mārketinga budžets tūrisma veicināšanai ir 1,3 miljoni, kas ir vēsturiski lielākais budžets tieši mārketinga aktivitātēm.

Pēc viņas skaidrotā, tajā ietverta darījumu tūrisma atbalsta programma, reklāmas aviokompāniju mārketinga kanālos un starptautiskajos tūrisma ceļvežos, lielo pasākumu reklāmas kampaņas, starptautiskā mārketinga un sabiedrisko attiecību kampaņas, tostarp aktivitātes digitālajos medijos, Polijas, Somijas, Norvēģijas žurnālistu un viedokļu līderu vizīšu nodrošināšana, viedokļu raksti, reklāmas nozīmīgos tūrisma un dzīvesstila izdevumos.

2023.gadā Rīgā uzņemti 1,2 miljoni ārvalstu ceļotāju, kas ir par 22% vairāk nekā 2022.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika ES fondu projektu ieviešana nu jau kavējas katastrofāli

Valsts kavējas ar Eiropas Savienības (ES) fondu projektu ieviešanu un nu jau var teikt, ka katastrofāli kavējas, intervijā aģentūrai LETA atzina informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādātāja "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.

Ekonomika Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.

Ekonomika Apturēta Meroni pārvaldītā Latvijas naftas tranzīta saimnieciskā darbība

Apturēta Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētā uzņēmuma AS "Latvijas naftas tranzīts" saimnieciskā darbība, liecina informācija "Firmas.lv".

Ekonomika «Bolt» zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro

Igaunijas mobilitātes tehnoloģiju kompānijas "Bolt" zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro, un tas ir par 27,3% vairāk salīdzinājumā ar 72,2 miljonu eiro zaudējumiem 2022.gadā, liecina uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas iedzīvotāju ceļojumu skaits uz ārvalstīm pērn pieaudzis par 21,8%

Latvijas iedzīvotāji pagājušajā gadā devās 2,1 miljona vienas dienas un vairāku dienu ceļojumos uz ārvalstīm, kas ir par 21,8% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Interesanti fakti Eksperts: latviešiem patīk atkārtoti ceļot uz vienu un to pašu vietu (+VIDEO)

Valstis ar brīnišķīgu dabu un bagātu vēsturi noteikti ir vērts apmeklēt vairākas reizes.

Ekonomika Ambiciozi uzņēmēji no Latvijas iekaro tūrisma tirgu (+VIDEO)

Koronavīrusa ierobežojumi kļuva par jaunās platformas izaugsmes punktu.