• Jānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pasaulē līdz 2030.gadam izveidosies būtisks naftas pārpalikums

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:40, 12.06.2024


Pasaulē līdz 2030.gadam, visticamāk, izveidosies būtisks naftas pārpalikums, ņemot vērā ieguves apjoma kāpumu un pieprasījuma samazināšanos, ko veicina pāreja uz videi draudzīgu energoresursu izmantošanu, trešdien paziņoja Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA).



IEA prognozē, ka naftas pieprasījums pasaulē šīs desmitgades beigās nostabilizēsies 106 miljonu barelu dienā apmērā, bet piegāžu apjoms varētu sasniegt 114 miljonus barelu dienā.

Tādējādi izveidosies astoņu miljonu barelu dienā pārpalikums, kuram naftas tirgiem vajadzētu gatavoties, norāda aģentūra.

"Koronavīrusa pandēmijas veicinātai izaugsmei mazinoties, paātrinoties pārejai uz videi draudzīgu energoresursu izmantošanu un Ķīnas ekonomikai piedzīvojot strukturālas izmaiņas, globālā naftas pieprasījuma izaugsme palēninās un savu maksimāli augstāko punktu sasniegs līdz 2030.gadam," skaidro IEA.

Vienlaikus aģentūra trešdien samazināja naftas pieprasījuma pieauguma prognozi šim gadam līdz 960 000 barelu dienā, salīdzinot ar iepriekš lēsto pieaugumu par 1,1 miljonu barelu dienā.

Pieprasījuma pieauguma prognoze samazināta arī nākamajam gadam - no 1,2 miljoniem barelu dienā līdz vienam miljonam barelu dienā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Banka: tikai 29% iedzīvotāju ir 100% aktīvo pensiju plānu dalī (+VIDEO)

"Plaisa starp informētību un izpratni par 2.līmeni ir veidojusies gadu gaitā".

Ekonomika Aptauja: vasarā pieaug vēlme iegādāties mājokli Latvijā (+VIDEO)

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu samazinājies to klientu skaits, kuri pirms hipotekārā kredīta noformēšanas ir dzīvojoši sev piederošā dzīvoklī.

Ekonomika Stacijas laukumā bijušās spēļu zāles vietā plānots Hesburger restorāns

Stacijas laukumā bijušās spēļu zāles vietā plānots "Hesburger" restorāns, aģentūru LETA informēja "Hesburger" mārketinga un starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela.

Ekonomika Šogad saražotā Jāņu siera apjoms ir pagājušā gada līmenī

Šogad saražotā Jāņu siera apmērs ir pagājušā gada līmenī, aģentūrai LETA pauda aptaujātie Jāņu siera ražotāji.

Lasiet arī

Ekonomika Naftas cenas pieaug pēc saspīlējuma Sarkanajā jūrā

Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenas pieauga pēc ASV un Lielbritānijas triecieniem Jemenas hutiešu nemierniekiem, kas pastiprināja saspīlējumu Sarkanajā jūrā.

Ekonomika «Lukoil» apsver iespēju pārdot Bulgārijas naftas pārstrādes rūpnīcu

Krievijas naftas uzņēmums "Lukoil" otrdien paziņoja, ka apsver iespēju pārdot naftas pārstrādes rūpnīcu Bulgārijā, ņemot vērā valdības ieceri pārtraukt Krievijas jēlnaftas importu.

Ekonomika Aizdomās par Krievijas naftas sankciju pārkāpšanu ASV pārbauda 100 kuģus

SV Finanšu ministrija nosūtījusi informācijas pieprasījumus kuģniecībām par 100 kuģiem, kas tiek turēti aizdomās par naftas tirdzniecības jomā Krievijai noteikto sankciju pārkāpšanu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotiem valdībā.

Ekonomika ASV mīkstina sankcijas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram

Ņemot vērā Venecuēlas valdības un opozīcijas panākto vienošanos par vēlēšanu rīkošanu nākamgad, ASV samazinās dažas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram noteiktās sankcijas, pavēstīja ASV Finanšu ministrija.