• Jānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EK draud palielināt importa nodevas Ķīnā ražotiem elektroauto

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:32, 12.06.2024


Eiropas Komisija (EK) trešdien brīdināja, ka pēc izmeklēšanas saistībā ar negodīgām subsīdijām Ķīnā ražotiem elektriskajiem automobiļiem no nākamā mēneša piemēros augstākas importa nodevas, ja vien šo jautājumu abām pusēm neizdosies atrisināt pārrunu ceļā.



EK secinājusi, ka Ķīna negodīgi piešķīrusi subsīdijas elektrisko automobiļu ražotājiem, un paziņoja: "Ja pārrunās ar Ķīnas iestādēm netiks rasts efektīvs risinājums, šīs pagaidu nodevas tiks ieviestas no 4.jūlija."

Šo nodevu apjoms varētu sasniegt pat 38%, salīdzinot ar pašreizējiem 10%.

Komisija sazinājusies ar Ķīnas iestādēm, lai pārrunātu tās veiktajā izmeklēšanā iegūtos secinājumus un rastu iespējas šo problēmu atrisināšanai.

Ķīnā ražotu elektrisko automobiļu imports Eiropas Savienībā (ES) pēdējos gados strauji pieaudzis, taču bloka amatpersonas uzskata, ka tādi Ķīnas autoražotāji kā BYD un SAIC palielina savu tirgus daļu un spēj noteikt zemākas cenas salīdzinājumā ar Eiropas autoražotājiem, pateicoties Pekinas apjomīgajām subsīdijām.

Paredzētās papildu importa nodevas katram autoražotājam atšķirtos - BYD piemērotā nodeva veidotu 17,4%, "Geely" - 20%, bet SAIC - 38,1%.

Tikmēr Ķīnas Ārlietu ministrija jau kritizējusi EK veikto izmeklēšanu, nodēvējot to par tipisku protekcionismu, un solījusi īstenot visus nepieciešamos pasākumus valsts tiesību un interešu aizstāvēšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Banka: tikai 29% iedzīvotāju ir 100% aktīvo pensiju plānu dalī (+VIDEO)

"Plaisa starp informētību un izpratni par 2.līmeni ir veidojusies gadu gaitā".

Ekonomika Aptauja: vasarā pieaug vēlme iegādāties mājokli Latvijā (+VIDEO)

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu samazinājies to klientu skaits, kuri pirms hipotekārā kredīta noformēšanas ir dzīvojoši sev piederošā dzīvoklī.

Ekonomika Stacijas laukumā bijušās spēļu zāles vietā plānots Hesburger restorāns

Stacijas laukumā bijušās spēļu zāles vietā plānots "Hesburger" restorāns, aģentūru LETA informēja "Hesburger" mārketinga un starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela.

Ekonomika Šogad saražotā Jāņu siera apjoms ir pagājušā gada līmenī

Šogad saražotā Jāņu siera apmērs ir pagājušā gada līmenī, aģentūrai LETA pauda aptaujātie Jāņu siera ražotāji.

Lasiet arī

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.