• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās par 4%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:43, 10.06.2024


Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 4% un bija 95,25 eiro par megavatstundu (MWh), informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.



Kompānijā norāda, ka pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenas "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos bija atšķirīgas.

"Nord Pool" sistēmas cena pagājušajā nedēļā samazinājās par 1% un bija 27,26 eiro par MWh, tostarp elektroenerģijas vidējā cena Polijā pagājušajā nedēļā bija 104,99 eiro par MWh, bet Vācijā - 78,4 eiro par MWh.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļvalstu tirdzniecības apgabalu un Baltijas valstu cenu samazinājumu galvenokārt noteica vēja izstrādes kāpums - Ziemeļvalstīs vēja izstrāde bija par 76% lielāka, bet Baltijā - par 61% lielāka, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 6545 gigavatstundas (GWh), bet izstrādes apmēri - 7398 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijā samazinājās par 1% un bija 447 GWh. Tostarp Latvijā patērētās elektroenerģijas daudzums samazinājās par 2% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu un bija 106 GWh, Igaunijā patēriņš samazinājās par 4% - līdz 128 GWh, savukārt Lietuvā tika patērētas 213 GWh elektroenerģijas, kas ir pieaugums par 1% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 4%, sasniedzot 273 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde kritās par 11% - līdz 41 GWh, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Tikmēr Igaunijā izstrāde pieauga par 5%, un tika saražotas 96 GWh. Tajā pašā laikā Lietuvā elektroenerģijas ražošana pieauga par 9% - līdz 136 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 38%, Igaunijā - 75%, bet Lietuvā - 64%. Baltijas valstīs tika saražots 61% no reģionā patērētā elektroenerģijas daudzuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvākā gada laikā

Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvāko 12 mēnešu laikā, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada, informē konsultāciju kompānijas "EY" pārstāvji, atsaucoties uz jaunāko darba vides tendenču pētījumu "EY 2024 Work Reimagined".

Ekonomika Pēc VID izsūtītajām vēstulēm tūkstošiem cilvēku no jauna iesnieguši deklarācijas

Līdz šim pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Michelin kvalitātes zvaigzne Latvijā piešķirta vēl vienam restorānam

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam "John Chef's Hall", kā arī zvaigzni saglabājis restorāns "Max Cekot Kitchen", informē "Michelin Guide" pārstāvji.

Ekonomika «Boeing» darbinieki noraida vienošanos par algu palielināšanu un turpina streiku

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki Sietlas reģionā trešdien noraidīja kompānijas jaunāko piedāvājumu algu palielināšanai un paziņoja par streika turpināšanu.

Lasiet arī

Ekonomika Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cena Baltijā pieauga par 12%

Aizvadītajā nedēļā vidējā elektroenerģijas vairumtirdzniecības cena "Nord Pool" Baltijas tirdzniecības apgabalos pieauga par 12% un vienoti bija 115,75 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), informē AS "Latvenergo".

Ekonomika Latvenergo: turpinājās elektrības un dabasgāzes cenu samazināšanās (+VIDEO)

Augusta beigās Baltijā ar Elektrum zīmolu elektroenerģiju ražo jau 14 saules parki ar kopējo jaudu teju 85 megavati.

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena jūlijā Baltijas valstīs pieauga par 7%

Baltijas valstīs elektroenerģijas vidējā cena šogad jūlijā salīdzinājumā ar jūniju pieauga par 7% - līdz 98,02 eiro par megavatstundu (MWh) Latvijā un Lietuvā, bet līdz 97,97 eiro par MWh Igaunijā, ziņo AS "Latvenergo".

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 2%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 2% un bija 103,35 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo" pārstāvji.