• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās par 4%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:43, 10.06.2024


Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 4% un bija 95,25 eiro par megavatstundu (MWh), informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.



Kompānijā norāda, ka pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenas "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos bija atšķirīgas.

"Nord Pool" sistēmas cena pagājušajā nedēļā samazinājās par 1% un bija 27,26 eiro par MWh, tostarp elektroenerģijas vidējā cena Polijā pagājušajā nedēļā bija 104,99 eiro par MWh, bet Vācijā - 78,4 eiro par MWh.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļvalstu tirdzniecības apgabalu un Baltijas valstu cenu samazinājumu galvenokārt noteica vēja izstrādes kāpums - Ziemeļvalstīs vēja izstrāde bija par 76% lielāka, bet Baltijā - par 61% lielāka, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 6545 gigavatstundas (GWh), bet izstrādes apmēri - 7398 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijā samazinājās par 1% un bija 447 GWh. Tostarp Latvijā patērētās elektroenerģijas daudzums samazinājās par 2% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu un bija 106 GWh, Igaunijā patēriņš samazinājās par 4% - līdz 128 GWh, savukārt Lietuvā tika patērētas 213 GWh elektroenerģijas, kas ir pieaugums par 1% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 4%, sasniedzot 273 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde kritās par 11% - līdz 41 GWh, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Tikmēr Igaunijā izstrāde pieauga par 5%, un tika saražotas 96 GWh. Tajā pašā laikā Lietuvā elektroenerģijas ražošana pieauga par 9% - līdz 136 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 38%, Igaunijā - 75%, bet Lietuvā - 64%. Baltijas valstīs tika saražots 61% no reģionā patērētā elektroenerģijas daudzuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena maijā Baltijā pieauga par 26%

Baltijā elektroenerģijas vidējā cena šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli pieauga par 26% un bija 75,85 eiro par megavatstundu (MWh), AS "Latvenergo" jaunākajā Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda uzņēmuma finanšu produktu speciāliste Inga Salceviča.

Ekonomika Reirs: Kamēr vadīšu budžeta komisiju, PVN netiks celts

Kamēr Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīšot Jānis Reirs (JV), tikmēr pievienotās vērtības nodoklis (PVN) netikšot celts.

Ekonomika Daugavpils Universitātē notiek konference par ekonomikas attīstību (+VIDEO)

Programmas ietvaros tiks aplūkoti jautājumi par uzņēmumu un zinātnes sektoru savstarpējo sadarbību.

Ekonomika Kritums nekustamo īpašumu tirgū turpinās

Nemainīgs tirgus ietekmējošs faktors ir ģeopolitiskā situācija - Ukrainas kara ietekme uz reģiona drošību, stabilitāti un ekonomisko izaugsmi samazina potenciālo pircēju un investoru optimismu par nekustamā īpašuma tirgus perspektīvām.

Lasiet arī

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.