• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā būvēs divus jaunus zemas īres maksas daudzdzīvokļu namus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:17, 29.05.2024


Par 12,11 miljoniem eiro Valmierā būvēs divus jaunus zemas īres maksas daudzdzīvokļu namus.


Foto: LETA

Trešdien starp SIA "Valmieras namsaimnieks" un SIA "Monum" noslēgts līgums par divu jaunu īres namu būvniecību Valmierā. Jaunajā projektā uzbūvēs divas gandrīz nulles enerģijas piecu stāvu daudzdzīvokļu mājas ar 120 dzīvokļiem. Tās būvēs līdzās jau esošajiem īres namiem. Būvniecība sāksies jau tuvākajā laikā.

SIA "Valmieras Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Andris Kabraks informē, ka pieprasījums pēc īrei pieejamām dzīvojamajām platībām ir saglabājies augsts, ņemot vērā arī to, ka privātajā sektorā ir aktivizējusies dzīvojamo māju būvniecība. Ar jauno projektu tiks turpināts iesāktais, lai Valmierā būtu jaunas dzīvesvietas un lai pilsēta turpinātu augt un ekonomiski attīstīties.

Izvērtējot līdzšinējo pieprasījumu pēc dzīvojamās platības īres namos, paredzēts, ka jaunajā projektā būs 52 divistabu (40,46-44,02 m2), 58 trīsistabu (54,52-61,67 m2), desmit četristabu (72,75 m2) dzīvokļi. Divi no tiem pielāgoti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Katram dzīvoklim paredzēta viena slēgta velo novietne, kā arī atsevišķiem dzīvokļiem paredzēts izbūvēt balkonu. Pie ēkām izveidos labiekārtotu teritoriju ar atpūtas zonām un ierīkos stāvlaukumu.

Jaunos īres namus būvēs ar valsts programmas mājokļu būvniecībai reģionos atbalstu, kas tiek finansēta no Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda līdzekļiem. Aprēķināts, ka Valmierā jaunajās dzīvojamās mājās īres maksa kopā ar pārvaldīšanas maksu, nekustamā īpašuma nodokli, apdrošināšanu un uzkrājumu būs aptuveni 6 eiro kvadrātmetrā, taču tā var mainīties saskaņā ar gada vidējo valsts inflācijas līmeni. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, izīrējot dzīvokļus, jāņem vērā vairāki nosacījumi, kuri ir labvēlīgāki potenciālajiem īrniekiem ar zemākiem mājsaimniecības kopējiem ienākumiem. Noteikti ienākumu "sliekšņi", lai varētu pieteikties dzīvokļa īrei. Savukārt Valmieras novada pašvaldības dome ir apstiprinājusi saistošos noteikumus "Par dzīvokļu izīrēšanas kārtību zemas īres dzīvojamās mājās Valmieras valstspilsētā", kuros noteiktas prioritārās grupas īres tiesību piešķiršanai. Reģistrēšanās īres rindai prognozējoši uzsāksies 2025.gada sākumā.

Valmierā šis jau ir otrais īres daudzīvokļu namu būvniecības projekts, kuru īsteno Valmieras novada pašvaldības 100% kapitālsabiedrība SIA "Valmieras namsaimnieks". Attīstoties uzņēmējdarbības videi, Valmierā nemainīgi saglabājas augsts pieprasījums pēc pieejama, kvalitatīva un energoefektīva dzīvojamā fonda. Piedāvājot īrei mūsdienīgus mājokļus par zemām īres cenām, pašvaldības mērķis ir paaugstināt pilsētas konkurētspēju kvalificēta darbaspēka piesaistē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena maijā Baltijā pieauga par 26%

Baltijā elektroenerģijas vidējā cena šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli pieauga par 26% un bija 75,85 eiro par megavatstundu (MWh), AS "Latvenergo" jaunākajā Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda uzņēmuma finanšu produktu speciāliste Inga Salceviča.

Ekonomika Reirs: Kamēr vadīšu budžeta komisiju, PVN netiks celts

Kamēr Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīšot Jānis Reirs (JV), tikmēr pievienotās vērtības nodoklis (PVN) netikšot celts.

Ekonomika Daugavpils Universitātē notiek konference par ekonomikas attīstību (+VIDEO)

Programmas ietvaros tiks aplūkoti jautājumi par uzņēmumu un zinātnes sektoru savstarpējo sadarbību.

Ekonomika Kritums nekustamo īpašumu tirgū turpinās

Nemainīgs tirgus ietekmējošs faktors ir ģeopolitiskā situācija - Ukrainas kara ietekme uz reģiona drošību, stabilitāti un ekonomisko izaugsmi samazina potenciālo pircēju un investoru optimismu par nekustamā īpašuma tirgus perspektīvām.

Lasiet arī