• Imants,
  • Ingars,
  • Intars,
  • Rimants
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTRK pārtrauks sadarbību ar desmit uz Krieviju eksportējošajiem uzņēmumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:44, 29.05.2024


Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) no kopumā 25 biedriem, kuri minēti Ekonomikas ministrijas (EM) publiskotajā sarakstā starp uzņēmumiem, kas eksportē uz Krieviju, pārtrauks sadarbību ar desmit uzņēmumiem, sacīja LTRK priekšsēdētājs Jānis Endziņš.



Viņš skaidroja, ka no 25 uzņēmumiem septiņi jau ir pametuši Krievijas tirgu vai ir ceļā uz tā pamešanu, ar trim uzņēmumiem sarunas vēl norit, savukārt ar vēl pieciem pārrunas dažādu iemeslu dēļ nav veiktas.

Vienlaikus Endziņš pauda, ka no desmit uzņēmumiem, kas pametīs LTRK, daļa ir izstājušies paši, savukārt vēl dažu uzņēmumu gadījumā tiek meklēts optimālākais risinājums sadarbības pārtraukšanai.

Taujāts par gala termiņu, līdz kuram LTRK pieņems lēmumu par atlikušajiem uzņēmumiem, Endziņš sacīja, ka patlaban konkrēta datuma nav, taču pārrunas nenotiks bezgalīgi. "Es pieņemu, ka tie pieci uzņēmumi, ar kuriem vēl nav veiktas pārrunas, ir riska grupā un, visticamāk, mēs šķirsimies," sacīja Endziņš.

Uzņēmumus, ar kuriem pārtrauktas attiecības, LTRK priekšsēdētājs nenosauca.

Komentējot biežākos iemeslus, kādēļ uzņēmumi nevēlējās pārtraukt sadarbību ar Krieviju, Endziņš minēja starptautisko māteskompāniju lēmumus attiecībā uz struktūrvienībām Latvijā, kā arī gadījumus, kad eksporta pārtraukšana uz Krieviju nozīmētu attiecīgā uzņēmuma likvidēšanu.

Jau ziņots, ka LTRK padome aprīlī atbalstīja pieeju pārtraukt attiecības ar uzņēmumiem, kuri atteiksies pamest Krievijas tirgu. Kopumā LTRK ir vairāk nekā 2700 tiešo biedru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Latvenergo» vadītājs pērn algā saņēmis 201 000 eiro

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste pagājušajā gadā algā saņēmis 201 007 eiro, kas ir par 32,4% vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Nākamgad FM prognozētā fiskālā telpa ir mīnus 279,5 miljoni eiro

Nākamajā gadā Latvijas Stabilitātes programmā 2024.-2028.gadam prognozēta negatīva fiskālā telpa mīnus 279,5 miljonu eiro apmērā jeb 0,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Finanšu ministrijas (FM) informācija.

Ekonomika Zināms, cik pērn algā saņēmis CSDD valdes priekšsēdētājs Aksenoks

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks pagājušajā gadā algā saņēmis 111 393 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Covid-19 krīze Vecrīgā joprojām turpinās

Uz vietējiem iedzīvotājiem orientētam viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HoReCa) segmentam klājas salīdzinoši labi, bet Vecrīgā krogiem un bāriem Covid-19 krīze turpinās, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD aizdomas par Krievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu par Eiropas Savienības sankciju pārkāpšanu saistībā ar Krievijā un Baltkrievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu.

Ekonomika Latvija pērn eksportēja preces uz 201 pasaules valsti

Latvija pagājušajā gadā eksportēja preces uz 201 pasaules valsti, kamēr importēja no 172 valstīm, ziņo Centrālā statistikas pārvalde.

Ekonomika Krievijas eksports uz Eiropu pērn nokrities par 68%

Krievijas eksporta apjoms uz Eiropas valstīm pērn veidoja 84,9 miljardus dolāru, kas ir par 68% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts Muitas dienesta publiskotie dati.

Ekonomika FM: Latvijas eksportētājiem mazinājies ārējais pieprasījums ES (+VIDEO)

2024. gada otrajā pusē varētu atjaunoties mērena izaugsme.