• Justīne,
  • Juta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas jaunuzņēmumi no Eiropas fondiem var saņemt 30 000 eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:06, 23.05.2024


Ņemot vērā pašreizējo politisko un ekonomisko situāciju pasaulē, ES vēlas uzņemties vadošā inovatora lomu.


Jaunie uzņēmēji izdara sarežģītas izvēles.

GAEA Challenge aicina inovātorus, pētniekus, studentus un jaunuzņēmumu entuziastus piedalīties Eiropas Savienības finansētajā izaicinājumā "Zaļās alternatīvas Eiropas autonomijai" (GAEA). Visaptverošā inovāciju programma ir izstrādāta, lai veicinātu novatoriskus risinājumus, kas atbalsta Eiropas enerģētikas autonomiju. Dalībnieki var pieteikties individuāli vai komandā ar jau esošu biznesa ideju vai arī bez tās. Programmas izskaņā labāko biznesa ideju autori varēs iegūt naudas balvas, kā arī uzņēmuma starta pakalpojumus līdz 30 000 EUR vērtībā.

GAEA ir galvenā iniciatīva, kas ir saskaņota ar Eiropas Zaļo kursu, kuras mērķis ir risināt kontinenta enerģētikas problēmas, izmantojot inovācijas un ilgtspējīgu attīstību. Šis projekts tiek atbalstīts ar Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis 2020" finansējumu.

Ņemot vērā pašreizējo politisko un ekonomisko situāciju pasaulē, kas saskaras ar kritiskām vides problēmām un ilgtspējīgas attīstības obligātu prasību, Eiropa vēlas uzņemties vadošā inovatora lomu. GAEA mērķis ir paātrināt novatoriskus risinājumus, kas varētu risināt mūsdienu problēmas, kas saistītas ar Eiropas Zaļo kursu un Krievijas un Ukrainas kara sekām. Izveidojot inovāciju konkursus astoņās 8 valstīs, GAEA mērķis ir paplašināt savu darbības jomu visā Eiropā un atbalstīt jaunos uzņēmējus, sākot no idejas ģenerēšanas līdz jaunuzņēmumu radīšanai.

Sagatavošanas periodā GAEA Challenge dalībnieki attīstīs vairākas vērtīgas prasmes, kas ietver 4 nedēļu "bootcamp", lai pilnveidotu idejas un sagatavotu dalībniekus reģionālajiem konkursiem. Tāpat būs iespēja laimēt ievērojamas balvas un atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Mājokļu cenas pirmajā ceturksnī Latvijā pieaugušas par 3,7%

Mājokļu cenas šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2023.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 3,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Ekonomika Itālijas rūpniecībai aprīlī kritums otro mēnesi pēc kārtas

Rūpniecības produkcijas apjoms Itālijā aprīlī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, negaidīti samazinājies par 1%, tādējādi kritums reģistrēts otro mēnesi pēc kārtas, liecina valsts statistikas biroja jaunākā informācija.

Ekonomika Nodokļu darba grupa apturējusi darbu pie nodokļu sistēmas pilnveidošanas

Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa apturējusi darbu pie nodokļu sistēmas pilnveidošanas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Andris Bite.

Ekonomika Iecavā saules ganībās jau ir 100 aitas (+VIDEO)

Tas varētu būt viens no risinājumiem, kā veiksmīgi apsaimniekot un izmantot apbūvēto teritoriju.

Lasiet arī

Ekonomika LTRK: Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms

Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms, liecina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un pētījumu kompānijas "SKDS" veiktā uzņēmēju vadītāju aptauja 2023.gada novembrī-decembrī.

Ekonomika Eksporta un inovāciju balvai izvirzīti 55 uzņēmumi

Šogad Eksporta un inovācijas balvai izvirzīti 55 uzņēmumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Sabiedrība Sāk informatīvo kampaņu par cilvēktiesību ievērošanu biznesā

Lai pievērstu uzmanību jautājumiem par cilvēktiesību ievērošanu uzņēmumu darbībā, uzsākta informatīvā kampaņa "Bizness un cilvēktiesības - labs labu uzlabo", informē Tiesībsarga birojs.

Ekonomika Latvijas un Lietuvas lielākie uzņēmumi atguvuši optimismu par biznesa izaugsmi

Latvijas un Lietuvas lielākie uzņēmumi ir atguvuši zināmu optimismu par biznesa izaugsmi, aģentūru LETA informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas lielo uzņēmumu finanšu direktoru aptauju.