• Akvelīna,
  • Ernestīne,
  • Ingmārs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:37, 30.04.2024


Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka lidsabiedrība plāno drīzumā paziņot jaunos galamērķus.

Karlsens sacīja, ka šajā nedēļas nogalē lidsabiedrība sāks lidojumus uz Tivatu un Korfu, tādējādi palielinot "Norwegian" maršrutu tīklu uz un no Latvijas līdz sešiem maršrutiem.

Bāzi Rīgā aviokompānija gribējusi atklāt jau kādu laiku, atzīmēja Karlsens. Pērn tas neizdevās lidmašīnu piegāžu kavēšanās dēļ, bet šogad tas ir noticis. Tāpat viņš minēja, ka kopumā bāzē būs izvietotas divas lidmašīnas, bet lidmašīnu skaits no nākamā gada varētu palielināties.

Komentējot investīcijas bāzes izveidei, Karlsens sacīja, ka konkrētus skaitļus nevar nosaukt, bet galvenokārt investīcijas veidoja jauno apkalpes locekļu pieņemšana darbā un apmācību organizēšana.

Runājot par pārvadāto pasažieru skaitu uz un no Rīgas, viņš sacīja, ka šogad lidsabiedrība piedāvās apmēram 400 000 lidmašīnu vietas, tādēļ šie rādītāji būs atkarīgi no pasažieriem.

Karlsens informēja, ka šī ir divpadsmitā "Norwegian" bāze un sestā valsts, kurā lidsabiedrība ir atklājusi bāzi. "Es domāju, ka arī Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" ir nepieciešama konkurence," papildināja "Norwegian" izpilddirektors.

Savukārt Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norādīja, ka pērn "Norwegian" pārvadāja apmēram 200 000 pasažieru uz un no Rīgas, kā arī "Norwegian" ir trešā lielākā aviokompānija pēc pārvadāto pasažieru skaita Rīgas lidostā. "Visticamāk, šī trešā vieta arī tiks nostiprināta un palielināsies," viņa minēja.

Odiņa norādīja, ka patlaban neviena cita aviokompānija nav interesējusies par iespējām izveidot bāzi Rīgas lidostā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Jelgavā tīršķirnes govis audzē dabiskās pļavās (+VIDEO)

13 hektāru lielās ganības atrodas pie Iecavas un Lielupes satekas.

Ekonomika Asociācija: Pērn augusi Latvijas iedzīvotāju spēja aizņemties

Vidējās darba algas pieaugums pērn ir veicinājis Latvijas iedzīvotāju spēju aizņemties, tomēr augstās bāzes likmes un pieaugošie tēriņi daudziem likuši būt piesardzīgiem, informēja Finanšu nozares asociācijas pārstāvji, atsaucoties uz 2024.gada kreditēšanas indeksa datiem.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.

Lasiet arī

Pasaule Nākamnedēļ divas dienas streikos «Lufthansa» stjuarti

Nākamnedēļ divas dienas streikos Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuarti, sestdienas vakarā paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.

Sabiedrība Pieaug agresīvu pasažieru skaits, kuriem atsaka lidojumu

Pieaug aviopasažieru skaits, kuriem agresīvas uzvedības dēļ atsaka lidojumu, pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvji.