• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


2024. gadā Latvijā aktuāli saglabājas 10 investīciju projekti no ASV (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:42, 22.03.2024


Plānotas 250 jaunas darba vietas IKT nozarē.


Valdības vadītāja Evika Siliņa uztur īpašus kontaktus ar partneriem no Ziemeļamerikas.

Ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecību atbalstu sekmīgi īstenoti četri investīciju projekti ASV un viens investīciju projekts Kanādā, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē sacīja LIAA Investīciju piesaistes nodaļas vadītājs Vilis Zinkevičs. ASV īstenoto projektu kopējais potenciālo investīciju apjoms ir divi miljoni eiro, kā arī plānotas 250 jaunas darba vietas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē. Savukārt Kanādā īstenotais projekts radīs līdz 10 jaunām darba vietām, ziņoja vietne liaa.gov.lv.

Noritējis darbs ar 36 potenciālajiem investīciju projektiem ASV, no kuriem 10 projekti saglabā aktualitāti arī 2024. gadā. Šo projektu potenciālais investīciju apjoms ir virs diviem miljoniem eiro, savukārt paredzamais jaunu darba vietu skaits ir 445. Savukārt Kanādā 2021.-2023.gada periodā strādāts ar 18 potenciālajiem investīciju projektiem, no kuriem 11 saglabā aktualitāti arī 2024.gadā. Šie projekti varētu radīt līdz 1000 darba vietām, piesaistot investīcijas 165 miljonu eiro apmērā. LIAA investīciju un eksporta veicināšanas aktivitātes iepriekšējos gados iekļāvušas dalību konferencēs un izstādēs, uzņēmumu uzrunāšanas kampaņas, Latvijas tirdzniecības misijas, konsultācijas Latvijas uzņēmumiem, investoru pasākumus, vizīšu organizēšanu Latvijā, kā arī sadarbību ar diasporu, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē sacīja LIAA Investīciju piesaistes nodaļas vadītājs Vilis Zinkevičs.

Vienlaikus 2023.gada ceturtā ceturkšņa beigās ASV uzkrātās tiešās investīcijas Latvijā bija 394 miljoni eiro, no tiem lielākā daļa ieguldīti finanšu sektorā, apstrādes rūpniecībā un nekustamajos īpašumos. Savukārt Kanādas uzkrātās tiešās investīcijas Latvijā bija 14 miljoni eiro. LIAA pārstāvis norādīja, ka turpmāk plānotas vairākas aktivitātes investīciju piesaistei, tostarp plānotas proaktīvas klientu uzrunāšanas kampaņas, vizīšu organizēšana Latvijā, tāpat arī šā gada jūlijā plānota ASV Kalifornijas štata delegācijas vizīte Rīgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Pastāv risks šogad neizmantot vairāk nekā 500 miljonus eiro ES fondu investīciju

Konstatēts risks šogad neizmantot vairāk nekā 500 miljonus eiro Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju, teikts Finanšu ministrijas (FM) informatīvajā ziņojumā par ES fondu un Atveseļošanas fonda (AF) plāna ieviešanas statusu 2023.gada decembrī - 2024.gada janvārī, kuru otrdien, 20.februārī, uzklausīs valdība.

Ekonomika Nākamajos 5 gados mēs redzēsim jaunuzņēmumu uzplaukumu (+VIDEO)

Viens daudzsološs uzņēmums var saņemt līdz 3 000 000 eiro.

Ekonomika Somijas elektronisko komponenšu ražotājs atvērs rūpnīcu Liepājā

Sadarbojoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) un Liepājas speciālajai ekonomiskajai zonai (SEZ) panākta vienošanās par Somijas uzņēmuma "Crimppi" rūpnīcas izveidi Liepājā, informē LIAA pārstāvji.

Kriminālziņas Rīgas pašvaldība atkāpsies no sadarbības ar arābu investoru, ja...

Rīgas pašvaldība atkāpsies no sadarbības ar potenciālo Andrejsalas investoru Mohamedu Ali Alabbaru, ja atklāsies viņa saistība ar Baltkrieviju, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.