• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspils kļuvusi par trešo lielāko industriālo centru Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:14, 15.03.2024


Ventspils ostai no fosilās enerģijas tranzīta ostas, par kādu tā savulaik tika veidota, jākļūst par atjaunojamās enerģijas un vietējo produktu eksportostu.



14.martā vizītē Ventspils brīvostā ieradās Satiksmes ministrs Kaspars Briškens, lai klātienē ar ostas un pašvaldības pārstāvjiem pārrunātu gan aktuālos nozares jautājumus, gan tālākās darbības iespējas.

K.Briškens Ventspilī novadīja produktīvu diskusiju par nozares aktualitātēm ar ostas pārvaldes un pašvaldības vadību, apmeklēja Ventspils ostas kapteiņa dienestu, universālo kravu termināli "Stena Line Ports Ventspils", apskatīja zinātnes un inovāciju centru "Vizium", videospēļu aksesuāru ražošanas uzņēmumu "Azeron" un mašīnbūves uzņēmumu "Bucher Municipal".

Satiksmes ministrs īpaši akcentēja Ventspils paveikto rūpnieciskajā attīstībā brīvostas industriālajā zonā. Pakāpeniski attīstot rūpniecību praktiski no nulles divtūkstošo gadu sākumā, Ventspils kļuvusi par trešo lielāko industriālo centru Latvijā, bet produkcijas izlaidē uz vienu iedzīvotāju pārliecinoši ieņem pirmo vietu.

Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs uzsvēra eksportspējīgas Latvijas rūpniecības attīstības nozīmi arī ostu kravu apgrozījuma nodrošināšanā un ieskicēja Ventspils brīvostas nākotnes attīstības redzējumu: "Ventspils ostai no fosilās enerģijas tranzīta ostas, par kādu tā savulaik tika veidota, jākļūst par atjaunojamās enerģijas un vietējo produktu eksportostu. Tas nebūs ne ātri, ne vienkārši, bet mēs skaidri saredzam Ventspils potenciālu iekļauties jaunās ekonomikas procesos, īpaši kļūstot par atjaunojamās enerģijas centru un piedaloties ūdeņraža ekonomikas attīstībā."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Ventspils pilsēta nevēlas apvienošanu ar apkārtējo novadu

Iecere apvienot Ventspils pilsētu ar novadu nav atbilstoša iedzīvotāju interesēm, šādu nostāju pauda Ventspils pilsētas pašvaldībā.

Kultūra Ventspilī skatāma brīnišķīga Lancmaņa gleznu retrospekcija (+VIDEO)

82 gadus vecais meistars joprojām rada maģiskas gleznas.

Ekonomika «Ventspils osta» par 17 miljoniem eiro veidos jaunu industriālo parku

Otrdien Ventspils domes ārkārtas sēdē atbalstīta pašvaldības iestādes "Ventspils osta" iecere slēgt vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par jauna industriālā parka izveidi Ventspilī.

Interesanti fakti Centrs VIZIUM iemācīs gatavot zinātniskus kokteiļus (+VIDEO)

Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti.